Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Her dem taze doğarız, bizden kim usanası" Yunus Emre.
Gönderen : Rasim
Tarih : 10/19/2017 10:17:39 AM


.


HOCAM MERHABA ÖNCELİKLE ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.
HOCAM BEN AVUKATIM STAJIM YENİ BİTTİ. GEÇMİŞTE ÇOK KÖTÜ ŞEYLER YAŞADIM, BİRÇOK SUÇA KARIŞTIM. AİLEVİ PROBLEMLERDEN PSİKOLOJİK SORUNLAR HALEN YAŞIYORUM. KAMU YÖNETİMİ, SONRA HUKUK OKUDUM. ŞANSSIZLIKLAR BENİ BIRAKMADI. HER İŞİM TERS GİTTİ. İKİLİ İLİŞKİLERDE PROBLEMLER YAŞIYORUM. HUZURSUZ BİR ORTAMDA BASKI İLE BÜYÜDÜM. HERGÜN MORALİMİ BOZACAK ŞEYLER YAŞIYORUM. GEÇMİŞTE SUÇ İŞLEDİM. PROBLEMLİ BÜYÜDÜM. MEMLEKETİMDEN GİTMEYİ BİLE DÜŞÜNDÜM.



BİR AKIL VERİN HOCAM. ALLAH RAZI OLSUN PAMUK ELLERİNİZDEN ÖPERİM.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Rasim Bey,


Kıymetli yavrum, yıllarca önce bir şiir okumuştum. Şöyle başlıyordu:


“Yeniden başlasak yeniden aşka


Hiçbir şey olmamış gibi yeniden”


Bu şiir beni yıllarca etkilemişti. Çünkü benim hayat felsefeme uyuyordu. Ben de ömür boyu hayata her sabah yeniden başladım. Hatta gün içinde bile çelik bölmelerle hayatıma yön verdim. Mesela işyerinden çıktığım andan itibaren benim için yeni bir hayat başlıyordu. Sabahleyin işyerime girerken de yepyeni bambaşka bir hayat. Bir kere evde rahmetli eşime işyerimden, ordaki insanlardan bahsetmedim. İşyerindeki arkadaşlarıma da evimden, dostlarımdan bahsetmedim. Bu beni hayat boyu mesut ve başarılı kıldı. Gittiğim her yerde sevildim, sayıldım, el üstünde tutuldum.


Değerli yavrum, aynı hayat felsefesini de şimdi sana tavsiye ediyorum. Lütfen vaktiyle şu oldu, bu oldu deme. Yunus Emre, bir şiirinde “Her dem taze doğarız, bizden kim usanası” diyor. Sen de Yunus gibi ol yavrum. Her dem taze doğ.


Bu itfaiye olayını neden gözünde büyütüyorsun. Merak etme, bir ay sonra kimse hatırlamaz. Herkesin işi gücü yok da seninle mi uğraşacak. Atila İlhan bir şiirinde


“Durduğun yerde dur,


Kendini martılarla bir tutma


Senin kanatların yok,


Düşersin, yorulursun


Beni koyup koyup gitme ne olursun”


diyor. Sen de öyle yap yavrum. Memleketinde kal, hayata yeniden başla. Farzet ki yeniden doğdun. Allah’a çok şükür dürüst, temiz, pırıl pırıl bir insansın. Ben seni çok seviyorum. Sana büyük saygı duyuyorum.


Sevgili yavrum, yeni maillerini bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.
Himmetleri Üzerimize Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]