Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önemli olan bir işin Allah rızası için yapılması.
Gönderen : Merve Uyar
Tarih : 10/18/2017 8:36:51 AM


.

Çok Kıymetli Saygıdeğer Büyüğüm Sabri Amcam,

Bazen sorulanlara hemen bu işten vazgeç, derhal bırak yoksa üzülen sen olursun gibi cevaplar veriyorsunuz ve bunların yararları inanılmaz, müthiş. Bunu okuyan insan önce silkeleniyor, şok olup acilen kendini düzeltme yoluna giriyor. Çevremde size kafasındaki soruları sorup böyle cevaplar alan arkadaşlarım var. Yazdıklarınızdan dolayı ellerinize, gönlünüze sağlık. Çünkü müthiş bir etki gösteriyor. İnsan acil bir toparlanmaya girişiyor. "Ben nereye gidiyorum?", "Neler yapıyorum?" diyor ve göremediklerini görüyor. Sabri amca ne kadar haklı diyorlar. Bu yüzden tıpta şok tedavisi dediğiniz yöntemi çok mantıklı buluyorum.



Siz bütün sıcaklığınızla tüm insanlara kapınızı açmış nadide bir insansınız, büyük bir bilgi kaynağısınız. Bunu anlamakta bir nasip meselesi demek ki. Size olan sevgim çok büyük, ALLAH(c.c.) sizi başımızdan eksik etmesin, her gün sizi tanımayı bana nasip ettiği için Allah'a şükrediyorum. Allah size her gün daha büyük güzellikleri yaşamayı nasip etsin, büyük sağlıklar, afiyetler versin inşallah.

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Merve Uyar,

Kıymetli yavrum, gösterdiğin ilgiye ve sevgiye çok teşekkür ederim. Lise yıllarında genç bir öğrenciydim. Hayatta tek hedefim hayatı ve insanları tanımak, ve çaresiz olanlara yardım etmekti. O yıllarda yazdığım bir şiirde

“Hepsinin derdini paylaşmaya hazırım

Ne kadar kederli insan varsa kainatta

Sarmak, sarmak ister onları kollarım

Sıcacıktan, kardeşçe, dostça”

diyordum. Aradan yıllar geçti, bir de baktım yaşlanmışım, mukadder akıbet geliyor. Düşündüm, evrensel bir site açayım dedim. Bütün dünyada ne kadar acı çeken, ıstırap içinde, gözü yaşlı insan varsa onların derdini paylaşayım, gözyaşlarına ortak olayım dedim. Ama bazı kimseler yolun başında beni ve sitemizi beğenmediler, bizi terkettiler. Sebebini hala bilmiyorum. Sadece Allah rızası için onların ıstıraplarını ve gözyaşlarını paylaşmak istemiştim. Bazı kimseler ebediyyen uzaklaştılar. Rahmetli Ruhi Su’nun bir türküsü vardı. O müstesna, o güzel sesiyle

Şimdi bizim işler divana kaldı”

diyordu. Ne demek istediğimi anlıyorsun.

Kıymetli yavrum, hayatta bugüne kadar hiç kimse insanların tümü tarafından sevilmedi, beğenilmedi, istenilmedi. Tabi bu kural benim için de değişecek değil. Allah, sevenden de sevmeyenden de, beğenenden de, beğenmeyenden de razı olsun. Ben, sitemizin bütün insanlar için bir pınarın gözesi olduğuna inanıyorum. Onu lütfettiği için Allah’ıma sonsuz şükürler ediyorum. İlerleyen yaşıma, çeşitli hastalıklarıma rağmen son nefesime kadar Allah’ın müsaade ettiği oranda insan kardeşlerime hizmet etmek istiyorum. Bu arada büyük yardımlarını gördüğüm sitemizin yönetmenine de çok teşekkür ederim. Allah ondan razı olsun. Gece demiyor, gündüz demiyor, hizmetine devam ediyor.

Kıymetli yavrum, sen de görüyor ve biliyorsun ki bizim ne siyasetle, ne ticaretle, ne parayla pulla ne de şan ve şöhretle hiç bir ilgimiz yok.bir tek amacımız var: yalnız, mustarip insanlara gözyaşlarını içlerine akıtanlara faydalı olabilmek, hizmet edebilmek.

Kıymetli yavrum, bu arada bazı kimselere sert ifadeler kullanıyorsam Allah bilir ki amacım kimseyi, kırıp, incitmek değil. Ben, telefona giderken masanın bacağına çarptım diye üzülen, konuşma bittikten sonra gidip masanın bacağından özür dileyen bir kimseyim. Ama bazı insanlar öyle bir gaflet, delalet, kendi kendilerine ihanet içindeler ki onları sarsmak, uyandırmak, kendine getirmek tabir caizse şok tedavisi yapmak gerekiyor. Olay bu yavrum. Varsın bazı kimseler bu yüce amacı anlayamarak beni itham etsinler, kötü adam bellesinler. Hiç önemi yok. Amaç hizmet etemek. Kimseden alkış ve takdir beklemek değil. Eğer bir iş Allah rızası için yapılıyorsa bunların ismi bile geçmez.

Kıymetli yavrum, burada son veriyorum. Güzel maillerini heyecanla bekliyorum.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Makamı Âli Olsun. Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]