Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Herkes kendi evinin önünü temizlerse bütün şehir temiz olur.
Gönderen : Cenk
Tarih : 8/22/2017 8:09:09 AM


.


Sayın Sabri Bey,


Öncelikle Sayın Rana Hanım'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ellerinizden öpüyorum. Efendim size bir konuda danışmak istiyorum. Efendim Allah'ın rahmeti sonsuzdur. Dolayısıyla cehennemde kalma sonsuz değildir. Her insan belli bir süre cehhennemde yandıktan sonra cennete gidecektir. (Hatta bence bazı uyanıklar bu fikrin üzerine diyebilir ki nasıl olsa sonucta cennete gideceğiz burda istediğimiz kötülüğü yaparız sonra biraz yanar cennete gideriz) fikri sizce doğru mudur? Sevgi ve saygıların sonsuz olanı ile.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Sayın Cenk Bey,


Kıymetli yavrum, ne olur şu başkalarının değer yargıları üzerine fikir yürütmekten kendimizi bir kurtarabilsek. Söyliyecekler yavrum, herkes herşeyi söyleyecek. Ama bunlardan bize ne? Atalar sözünde ne güzel bir gerçek var:



“İt ürür, kervan yürür”.



Bizim için yalnız iyinin, güzelin, temiz, asil, büyük, yüce olanın sesi önemli. Biz hayatımızı o sese göre kuracağız. O sesin ışığında yol alacağız. Bize ne başkalarından? Siz lokantaya gittiğiniz zaman başkalarının masasına karışıyor musunuz? İsteyen istediği yemeğin siparişini veriyor, önce onu güzelce yiyor sonra da güzelce bedelini ödüyor. Siz hiç lokantada yemek yerken bir başka masanın hesabı sizden istendi mi? Siz, kendi msanızdan sorumlsunuz, o kadar. O’nun için şu şunu demiş, bu bunu yazmış, bu safsataları bırakalım. Allah ne diyor, Peygamber ne diyor ona bakalım. Manav dükkanında kolye satılmaz. Allah,



“Ben kulumun zannı üzereyim”



buyuruyor. Lütfen yavrum, temiz kalbini, temiz düşüncelerini böyle adi, aşağılık insanların saçmalarıyla doldurma. Hep, duyguların, düşüncelerin beyaz güller gibi olsun. Anlaştık, değil mi?


Yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyrum.


Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]