Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "İnsan, alemde insanları sevdiği müddetçe yaşar."
Gönderen : "Bir Talebe"
Tarih : 8/21/2017 10:33:57 AM


.




Muhterem hocam,


İyi ki varsınız. Sizden görüş almak, bir olayı size anlatmak sonra derin bir hımmmm ! demek öyle güzel ki. Bende sizde ilk başından beri etkileyen en önemli yönünüz her türlü ilişkideki mimari yeteneğiniz oldu. Hangi konu olursa olsun maşallah çıkılacak basamakları öyle bir sıraya koyuyorsunuz ki ders alarak bakıyorum. Dünyası en çok kitaplar demek olan bu cahil okudukça olayları müşahede ettikçe sizin yerinizi daha çok anlıyor.


O kadar geniş bir yer kaplamışşsınız ki ben de ve diğer öğrencilerinizde. Sizin türevleriniz haline gelmişiz sanki. Çok kıymetli arkadaşım sizin sıkı bir öğrenciniz bir durum karşısında sizden bir cümleyi alıyor hooop yerine oturtuyor. Bir diğer öğrenci de öyle ... bir diğerii. de .. Sizin cümleleriniz, görüşleriniz başka hayatlara da ilaç oluyor merhem oluyor.


Zaman içerisinde herkesin hayata karşı duruşu değişiyor. Hayata açtığınız pencerelerden bir sürü baş dışarıya uzanıyor. Orada neler mi görüyorlar.?? Başkalarını bilemem ama ben ve kıymetli arkadaşlarım kendimizi yemyeşil çimenlerin üzerinde birbirinden güzel çiçekler içerisinde şırıl şırıl akan ırmaklar arasında yerde bir piknik sofrasında herkes kendi yaptığı yiyecekleri getirmiş onları yiyor ve şükrediyor görüyoruz.


Hayata müjde gözüyle bakıyoruz. Bir kuşun birden ötmesini , işittiğimiz beklenmedik bir sözü, karşılaştığımız her olayı okumaya ve "Kelam'ı Hak' tan almaya" çalışıyoruz. Sizin çok önem verdiğiniz hale bürünüyoruz inşallah, yani "Edep"leniyoruz. Yaşadığımız çeşitli durumlar da son söz " Hüküm Allah' ındır diyoruz Ve de hal diliyle başımızı öne eğiyor susuyoruz efendim.


Yaklaşan doğum gününüzün hayırların yeniden başlangıcı olması duasıyla buradan şükran duygularımla katılarak Yüce Allah'tan sağlığınızı artırmasını niyaz ediyorum.



Hürmet ve hayır dularımla.....


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Sayın “Bir Talebe”,


Kıymetli yavrum, gönderdiğin şiir dolu maili bir bahar rüzgarı gibi içime çektim. Ne güzel bir ifaden var. Keşke yazı hayatına atılsan da içindeki güzellikleri yeryüzündeki bütün insanlara sunsan. “Allah’ım” diyorum, “ne güzel bir ifade bu.” Bütün kainat muhteşem bir okul. Ve bizler de o okulun ebedi öğrencileriyiz. Ömür boyunca tek bir isteğim oldu: Son nefesime kadar bir tek istisna olmadan insanları sevmek ve onlara Allah rızası için hizmet edebilmek. Sanki ben bunun için dünyaya gelmiştim. Bunun için yaşayacaktım. Daha lise yıllarımda yazdığım bir şiirde:



“Hepsinin derdini paylaşmaya hazırım


Ne kadar kederli varsa kainatta


Sarmak, sarmak ister onları kollarım


Sıcacıktan, kardeşçe, dostça...”



diyordum. Yıllar geçtikçe bu aşk bütün varlığımı sardı. Allah’ıma her gün bana bu güzel duyguyu verdiği için sonsuz teşekkürler ediyorum. Yeryüzündeki yedi milyar insan benim dostum, kardeşim, canım, ciğerim. Onları çok, ama çok seviyorum. Son nefesimi verinceye kadar onlara hizmet etmek istiyorum. Gönlüm, tek istisna olmadan yedi milyar insanın hepsine açık...



Sitemizi ziynetlendirecek yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Sabri Tandoğan
Onun ve Hakka Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]