Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Topuk dikeni için...
Gönderen : Siteden
Tarih : 8/18/2017 8:28:04 PM


.


TOPUK DİKENİ TEDAVİSİ


Genelde bayanlarda görülen topuk dikeni kişiyi son derece rahatsız eder. Özellikle sabah kalkınca ağrı daha çok hissedilir.  Ortalama %80 bayanlarda %20 erkeklerde görülür. Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu topuk dikenin tedavisinde destek olarak kullanılabilecek özellikle iki tane malzemeden bahsetmektedir. Bunlardan ilki kurutulmuş çekirdekli siyah üzüm diğeri ise çok acı veya tam tatlıda olmayan pul biberdir. Yani tatlısından biraz acı da olabilir.


Topuk dikeni için 3 gün her akşam topuk dikenin olduğu bölgeye pul biberi havanda ezip bu pul biberi o bölgeye yerleştiriyorsunuz ve tülbentle sarıyorsunuz ve bu sabaha kadar bekliyor. 3 gün bu yapılıyor.


Dördüncü, Beşinci ve Altıncı günler ise çekirdekli siyah kuru üzüm havanda çekirdekleri çatlayacak şekilde iyice ezildikten sonra  bunu tam topuk dikenin olduğu yere tülbentin üzerine koyup tülbenti topuk dikenin olduğu yere gelecek şekilde bağlayın.


topuk dikeni






Yedi, sekiz ve dokuzuncu günlerde ise pul biber ise çekirdekli kuru siyah üzüm havanda beraberce ezilecek tülbente yerleştirilip topuk dikenin olduğu bölgeye güzelce sarılacak topuk dikeni tam topuktan biraz öndedir. Bağlandıktan sonra akşamdan sabaha duracak bu anlatılan tedavi şekli herkes de etkili olmasada başarı oranı %60-%70 oranında olmaktadır.


Uyarı: Bilgilendirme amacı ile yazılmıştır. Hastalıklarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen doktorunuza danışınız.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]