Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Olaylara yaklaşımımızı değiştirirsek çok şeyin değiştiğini görürüz.
Gönderen : Pınar
Tarih : 8/18/2017 8:22:59 PM


.


Sevgili Sabri Tandoğan,
Ben 11 yaşındayım.Adım Pınar. Dün ablam bana sizin bir yazınızı okudu ben de çok beğenip içimin huzurla dolduğunu söyleyince bana sizin adresinizi verdi. Benim sorunum şu hayatta tek ve yegane dostum olan dedem kandil gecesi yani Peygamber Efendimizin doğduğu gün vefaat etti. Ayrıca babamın içki içmek gibi kötü bir huyu var. (hergün olmasa da içki içiyor.) Ve de annem o bana karşı çok ilgisiz.Benim burda hiç arkadaşım yok o yüzden konuşabildiğim tek kişi annem ama her seferinde çok yorgun olduğunu söyleyerek bana vakit ayırmıyor. Dedemin vefaat ettiğini yazmıştım bunun benim için sorun haline gelmesinin sebebi o benimle dededen daha öte arkadaş gibiydi ve ben onu kaybedince kendimi boşluktaymışım gibi hissettim.Bu sebebten dolayıda sizin düşünceleriniz ve yorumlarınızla bana yardımcı olmanızı bekliyorum.Umarım beni kırmaz yazımı okursunuz.Şimdiden teşekkür ederim.Hoşçakalın.



________________________________________
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sevgili Pınar,


Kıymetli yavrum, önce sevgili dedene Allah'tan rahmet, Yüce Peygamberimizden şefaat diliyorum. Nur içinde yatsın. Mekanı cennet olsun. Arada sırada babanın içki içtiğini yazıyorsun. Acaba hiç düşündün mü, onu içkiye iten nedenleri araştırdın mı? Sana derim ki, babana o güne kadar gösterdiğinden çok daha fazla ilgi göster. Kapıda onu bir kralı karşılar gibi karşıla. Hoşgeldin babacığım de. Seni çok özledim de. Akşama kadar hep seni düşündüm de. Arada sırada minicik harçlığınla babacığına minicik hediyeler al. Öyle büyük şeyler değil, hemen itiraz etme, küçücük şeyler. Bu bir simit olabilir, minicik bir çukulata olabilir, bir kitap, bir dergi olabilir, bir mendil olabilir, bir çiçek olabilir. O gün babana soracağın soruları kafanda tasarla. Burada önemli olan soru sormak değil, aranızda güzel, sıcak bir diyaloğun kurulmasına vesile olmak. Yatacağın zaman babanı öp, iyi geceler babacığım de. Dualarında beni unutma de. Bak göreceksin bir süre sonra baban içkiyi bırakacak.


Sevgili Pınar, bizler hangi yaşta olursak olalım, hep sımsıcak, tertemiz, bembeyaz, çıkarsız, menfaatsiz, hesapsız-kitapsız bir sevginin özlemi içindeyiz. Hayatı yapan ana unsur sevgi. İnsanı içkiye, sigaraya, kumara, türlü ahlaksızlıklara götüren hep aradığı, özlediği, beklediği sevgiyi bulamamak. İşte böyle sevgili yavrum, deden Hakk'a göçtüyse ben ne güne duruyorum? Sana kalbimin olanca içtenliğiyle sımsıcak ellerimi uzatıyorum. Dedenle yaptığın sohbetleri benimle yapabilirsin. Duygularını, düşüncelerini, seni seven ve üzen hususları hiç çekinmeden bana yzabilirsin. Sana söz veriyorum, dedenin boşluğunu unutturmak için Allah nasip ederse, sağlık ve ömür verirse elimden gelen her şeyi yapacağım. Sevgiyle, saygıyla gözlerinden öpüyorum. Sana güzel ve mutlu günler diliyorum.


Sabri Tandoğan
Mekanı Âli Olsun,

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]