Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Saygı olmadan sevgi, kendi kendini aldatmaktan başka bir şey değildir.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 6/23/2017 6:48:10 AM


.


Kıymetli yavrum,
Sevgi ile saygı at başı giderse o sevgi ebediyyen devam eder. Saygının olmadığı bir sevgi kendini ve başkalarını kandırmaktan başka bir işe yaramaz. Saygının temelinde edep vardır, incelik vardır, zarafet vardır, kibarlık ve asâlet vardır. Saygısız sevgiler bir kinden, bir aldatmacadan, bir hicaptan başka bir şey değildirler. Madem ki “Her zerreden zikreden Allah'tır” diyoruz o halde kâinattaki bütün mevcudata, insan, hayvan, bitki, eşyaya saygı göstermeye mecburuz. Kalplerinde saygı olmayan insanlar kendi zamanının firavunu olmaktan bir adım öteye geçemezler.



Bir gün oturmuş, masada kitabımı okuyordum. Birden telefon çaldı, yetişeyim derken aceleyle kalkmak istedim, ayağım masanın bacağına çarptı. Çok üzülmüştüm. Telefon konuşması bittikten sonra masanın bacağına gittim, onu öptüm, onu okşadım ve özür diledim. Eminim, bu satırları okurken gülecekler çıkacak. Varsın gülsünler. Ben onlara bir noktayı hatırlatmak isterim: Biz ilkokulda okurken "Cisimler canlı ve cansız olmak üzere ikiye ayrılır." şeklinde öğretmişlerdi. Biz ilkokul beşteyken atom parçalandı, atom bombası yapıldı, Hiroşima ve Nagazaki'ye atıldı. Japonya çökertildi. O zaman anlaşıldı ki cansız cisim diye bir şey yokmuş. Her atomun içinde nötron, proton ve elektronlar Mevlevi dervişleri gibi fırıl fırıl dönüyorlar.



Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]