Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Birbirlerine Hakkı ve sabri tavsiye edenlere ne mutlu.
Gönderen : Teoman Mete
Tarih : 3/22/2017 9:56:56 PM


.


Es-selam, Sn.Sabri bey,
Yazıma aslında sizi ve o engin ,deryalar kadar geniş,kavgasız,gürültüsüz olduğu hemen anlaşılan gönlünüzü anlatmakla başlamak isterdim ama gerek bunu yaparak nefsinizi size musallat etmemek ve gerekse zatınızda zuhur eden aşkın,sevginin,dinginliğin farkındalığının bizlere yeteceğinin idrakiyle başlamak istiyorum. Ama sizi tanımama (28.10.2006 tarihli yazısıyla)vesile olan mehmet doğramacı bey'in sizi anlattığı ''bir muhabbet çınarı'' betimlemesine de katılmadan edemeyeceğim. Yüce Allah ruhunuzdaki güzelliği sonsuz kılsın... Değerli büyüğüm; öyle bir zaman ki hakkı ve sabrı anlatanların,yaşayanların dışında herkesin hüsranda olduğu, materyalist anlayışla bizlere sürekli tüketme bilincinin pompalandığı, çocuklarımızı ve kendimizi toplumdan soyutlamadan manevi ve ahlaki değerlerimizi nasıl koruyacağımızı şaşırdığımız bir zamanda yaşamak bizlere nasip oldu. (Mevlamızın bu takdiri belkide bizlere risk/kazanç anlamında artılar sunar; öyle ya köyde evliya olmak kolaydır, buyrun şehirde koruyun imanınızı.) Böyle bir zamanda topluma ve hatta yedi milyar'a sunduğunuz ışığınızdan Yüce Allah bizleride nasiplendirsin temennisi içindeyim. Her ne şart ve ortamda olursak olalım bizlere düşen her şeyden önce kulluk görevimizin ifası,hakkıyla layıkıyla abd olabilmek ve eğer nasip olunmuşsa diğer bir ifadeyle kolaylaştırılmışsa Allah'ı tanımak ,Rasulullah'ı gereğince değerlendirebilmek, aşk ile muhabbet ile sevgi ile kozmik zamana göre 8 saniye süren bu kısacık ömrü tamamlayabilmek yegane şiarımız olmalı diye düşünüyorum.Nasip olunan ve bunu yaşayanlara ne mutlu. Varoluşumuzun anlamını kavrayabilmek;dünyanın herhangi bir yerinde ,adı bile konmamış bir dağ başında bir ağaç, bir çalı olarak değilde halife sıfatıyla seçilmiş bir varlık olarak varedildiysek hayatımızın her anında bilinçli olarak bunun şükrü içinde olmalıyız ve Nazım'ın o güçlü ifadesiyle geceleyin ateşler içinde uyanıp dayayıp ağzını musluğa su içer gibi ''Elhamdulillah''diyerek Rabbimize mahçubiyetimizi ifade etmeliyiz diye düşünüyorum.


Bu açılımı başarabilirsek Yüce Allah'ın bizlere yeni dönüşümler ve devamınıda nasip edeceği ümid ve inancı ile size ve sitenize gönül vermiş gönül dostlarına selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hatalarımı bağışlayarak hakkınızı helal edeceğinizi umarım.Duanıza muhtacız, bizi de o berrak dualarınıza katın lütfen.


Saygılarımla,


Teoman Mete


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Teoman Mete,


Efendim, hakkımda izhar buyurduğunuz güzel sözler için teşekkür ederim. Ben bütün o sözleri bir dua olarak kabul ediyorum. İnşallah buyurduğunuz gibi olurum. Efendim, çok hoş bir anlatımınız, güzel bir üslubunuz var. Lütfen siz de Özden Hanım gibi sitemizi onurlandırın, duygularınızı, düşüncelerinizi, tesbitlerinizi, izlenimlerinizi lütfen yazın. O güzelliklerden sitemiz mensupları da yararlansın. En kısa zamanda görüşeceğimizi umuyorum. Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]