Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Büyük ders...
Gönderen : "Öğrenci"
Tarih : 3/21/2017 12:47:10 AM


.



Bir talebe uzun yıllar mürşidinin yanında tahsil yapmış.Talebe memleketine giderken hocası :





-Sana bir sual soracağım,demiş. Eğer bilirsen sana icazet vereceğim. Bu soracağım soru, Âyetten ve Hadisten değildir, fakat Âyetten ve Hadisten de ayrı değildir. Senin memleketin buraya kaç günlüktür?










-Üç aylık yoldur.










-Yolda, obalar, koyun sürüleri ve koyun sürülerini koruyan çoban köpekleri var mıdır?










-Evet sürüler ve çoban köpekleri vardır.










-Memleketine dönerken, yolda böyle bir obaya yolun düşerse; çoban köpeklerinden beş altı tanesi sana ansızın saldırırsa ne yaparsın?










-Yolda azgın köpeklere rastlarsam, elimdeki sopayla bunlarla mücadele ederim.










-Altı azgın köpekle savaşmak kolay değildir. Sen, üçü ile uğraşırken, diğer üçü ısırır. Bu cevap değil.










-Taşla mücadele ederim.










-Bu da mümkün değildir.










-Silahla mücadele ederim.










-O vakit de köpeklerin sahibi senden hesap sorar.










-Hocam ben aczimi itiraf ediyorum.Siz bana ne yapmam gerektiğini söyler misiniz? .










-Evlâdım! Böyle bir hadise ile karşılaşınca sana saldıran köpeklerle uğraşma. Onlarla savaşma. Hemen çobanlarına seslen. Çoban, bir sözü ile köpeklerin sana saldırmalarını önler. İşte zalimler de Allahın azgın köpekleridir. Yarın sen herhangi bir yerde böyle zalimlerle karşılaşabilirsin. Uğraşmaya kalkarsan, seni ısırırlar, parçalarlar. Öldürsen; onların sahibine hesap vermen gerekir, muhakeme olursun. En iyi çare, köpeklerin sahibi olan Allah’ı çağırmaktır. Ancak O'nun inayeti ile bu zalimlerden kurtulabilirsin.O en iyi yardımcıdır.Zalimlerden ve onların şerrinden kurtulmak, Allah'a rûcu ile, ona dayanmakla, Ona dönmekle, O'nun yardımı ile olur. Çünkü, kâinatta bir yaprak bile onun izni şerifi olmadan yerinden kıpırdayamaz. Zâlimin zulmünü, mazlumun bir inleyişi keser. Ama mazlum zanettiğimiz kişi bu zulmü hak etti ise, zâlim vazifesini yapıyor demektir. Zulmü hak eden tövbekar olursa, o vakit zalim de âdil oluverir. Bütün işler bize bağlıdır. Biz âbid, şükreden olursak; sema yağmur verir, yer bereketli olur. Biz; âsi, küfrani nimet içinde olursak; gök yağmur vermez,yerde bereket kalmaz.İş şarta bağlanmıştır. Biz Hakk'ı zikredersek, Hakk da bizi zikreder. Biz şükredersek, Allah ziyade eder. Biz Allah'ın dinine yardım edersek, Allah da bize yardım eder. Emri ilâhiyeye uyanlar, bu lütfü ilâhiyeyi görürler. Uymayanlar ise bu lûtuftan mahrum olurlar, dünya ve âhirette hüsranda kalırlar. Allah cümle ümmeti Muhammedi affu mağfiretine nail buyursun.





Saygı ve sevgilerimle










Öğrenci

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]