Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Biz kendi nezih, temiz hayatımızı yaşayalım, başkaları ne derse desin.
Gönderen : Nilay
Tarih : 2/22/2017 10:39:34 PM


.


Sayın Büyüğüm
Sağlığınıza duacıyım. Bir problemim vardı. Yardımınıza ihtiyacım var. Evimde benim işlerime yardımcı olan bir hanım vardı. Namazında, niyazında yüzü nurlu. Ona güvendim evimi teslim ettim. Daha sonra şehir değiştirme sebebi ile ayrıldı. Ben lafı geçtiği zaman onu herkese de met ediyorum. Aradan epeyce bir zaman geçtikten sonra o met ettiğim kişilerden biri geçenlerde dayanamayarak bana dedi ki. "sen onu met ediyorsun ama o senin hakkında şunu şunu (olumsuz) demiş". Epeyce şaşırdım. Hayal kırıklığına uğradım. Bu hanım benim komşuma da gidiyordu. Komşum birisine söylemiş, o birisi de başkasına, başkası da bana. Aslında bu hanım ne söyledi, ne kadar söyledi bilmiyorum. Komşum mu abarttı. Anlayamadım. Şimdi ben bu hanıma açıp, "sen böyle böyle söyledin mi?" dersem bana söyleyen kişi deşifre olabilir. Demesem bu sefer bu hanıma ve komşuma kırgın gideceğim ve meselenin esasını öğrenme imkanım kalmayacak. Aslında ben bu hanımı seviyordum ve belki de onu ikaz etmem gerekir diye düşünüyorum. O komşunun lafı başkalarına taşıdığını bilmesi ve ona her şeyi söylememesi açısından. Ben ona durumu söylersem belki o da bundan sonra daha dikkatli olur diye düşünüyorum. Bu gibi durumlarda ne yapmak gerekir acaba? Kusura bakmayın. Basit bir soru. Vaktinizi alacağım ama eğer mümkün olursa fikrinizi yazabilirseniz çok sevinirim.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Nilay Hanım,


Kıymetli yavrum, benim görüşüme göre bu durumda yapılacak iş hiçbir şey yapmamaktır. Ne o çalışan hanıma, ne komşunuza hiçbir şey söylemeyin. Sadece medeni ölçüler içinde ilişkinizi devam ettirin. Her zaman söylüyorum, bütün iyi niyetime, bütün çabama, bütün gayretime rağmen hayatta beni de sevmeyen, beğenmeyen, tenkid eden, eleştiren hatta benden nefret eden insanlar var. Bunları sükunetle karşılıyorum. Sadece onlara dua ediyorum. Hiç kimse beni beğenmeye, beni sevmeye mecbur değil. Beğenen de sağolsun, beğenmeyen de. Öven de sağolsun, yeren de.


Durum böyle yavrum. Artık karar senin.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]