Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bize lazım olan bilgileri öğrenelim.
Gönderen : "Nisan"
Tarih : 2/21/2017 1:24:51 PM


.


Çok kıymetli Hocam,


Hayırlı ve huzurlu günler diliyorum öncelikle. Sigarayı bırakma çalışmam, iki ay doldu üç e girdim ama yine de korkuyorum nefsime uyarım diye. Allah bırakmak isteyen herkese yardımcı olsun inşallah. Allah sizden razı olsun hocam "ölüm pahasına sözünü tutmak" sözü üstüne beni düşündürdüğünüz için. Sizden öyle güzel şeyler öğreniyorum ki Ankara nın 1 saatlik bir mesafede olmasını ne çok isterdim. Fakat hızlı hareket etme konusunda hiç başarılı olamıyorum hocam. Hayat üstüme üstüme geliyor sanki. Bir türlü frenleyemiyorum başlangıçta "tamam diyorum sukunetle haraket edicem acelem yok yetiştiği kadarını iyi bir şekilde yapıcam" bir bakıyorum işi yaparken gene kendimi kaybetmişim. En azından farkına vardığım için seviniyorum. Çünkü eskiye nazaran etrafımdaki güzellikleri yeni görüyormuşçasına heycan ve zevkle seyretmeye başladım. İnşallah Bütün bu muhteşem güzellikleri seyredebilen, idrak edebilenlerden olalım. Bu vesile ile Hocam son bir şey daha sormak istiyorum. Kitaplarınız bölümündeki bütün kitapları Allahın izniyle edinmiş bulunuyorum Fakat "Objektif ve Subjektif Tasaruflarda Yokluk" adlı kitabınız diğer bütün kitaplarınız internet ortamında okunduğu halde sıra o kitaba gelince açılmıyor maalesef. Bu teklik ve yokluk konusu benim çok ilgimi çeken konular hocam müsaadeniz olursa o kitabı da okumak veya edinmek isterim. Saygı ve sevgilerimle ellerinizden öperim.


Sevgili Hocam, Sizi rahatsız etmessem bir konuyu daha size danışmak istiyorum. Hocam annem çok tasavvuf kanalı izliyor. mpl dost tv. vs. Geçen gün aşure yapacağız bize geldi ben mutfakta uğraşıyorum o ikide bir salona televizyona gidiyor o derece yani.Bana da "bak ben bu zatı çok dinliyorum zamanın imamıymış bu dedi..."Nerden biliyorsun dedim bana öyle geldi öyle hissediyorum" dedi. Baktım hocam Mpl kanalında beyaz saçlı bir zat sevgiden bahsediyor. Hocam Zamanın imamı nı biz bilebilir miyiz? Bir de melami tarikatı nasıl bir yol hocam annem in teyzesi bu yolda dersler alıyormuş annemde isterse nasıl karşılamamız gerekir. Annem rüyaya yatmaktan bahsediyor bu doğru bir seçenek mi? Hocam sorularaımıza vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür eder saygı ve hürmetlerimi sunarım.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Nisan”,


Kıymetli yavrum, bahsettiğin kitabı Danıştay bastırmıştı. Bu kitap tamamen hukukî kavramlarla yazılmış olup eğer bulsan dahi, okusan bile, bir şey anlayamazsın.


Melamilik bütün tarikatların üstünde olan bir yoldur. Tamamen insanı nefsani yoldan hakikat yoluna çevirmek isteyen bir yöntemdir.


Zamanın imamı diye bir kavram yok yavrum. Annen kafadan atmış. Hem öğrense bile ne olacak? Bunlar boşuna insana zaman kaybettirir. Annen zamanın imamı yerine mahallenin imamını arasa daha doğru hareket eder.



Rüyaya yatma konusu ise çok hassas bir konu. Bir rüyayı iyi yorumlamak için Hz. Yusuf olmak gerek.



Annene de gönüller dolusu selam, sevgi.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]