Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her şey bir ilk adımla başlar...
Gönderen : "Kimya"
Tarih : 2/19/2017 1:38:20 AM


.



Hocam, yasamdan bir tad almıyorum, hayattaki hiçbir şey beni heyecanlandırmıyor. Bir hedefim bir amacım yok, bir türlü mutlu olamıyorum. Bana öyle birşey söyleyinki bu buhrandan çıkayım. Piskologlarada gittim, kimse derdime care olamıyor. Neden bu hale geldim, o kadar çok şey yaşadım, o kadar çok şey kaybettim ki. Artık kaybettiklerimi unutup yaşamak istiyorum ama birtürlü unutamıyorum. Bir dua biy yol yokmudur hocam.





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın “Kimya”,





Değerli yavrum, hayat o kadar güzelliklerle dolu ki, bütün mesele bakış açısında. Bu bakış açısını meydana getiren de Allah’a ve O'nun Resulüne kayıtsız şartsız inanmak, iman etmek.





Beş yaşındaydım, rahmetli annem edebiyat öğretmeniydi. Bir gün eve elinde bir defter kalemle geldi. Bunlar ne anneciğim dedim. Ben üç buçuk yaşında okuma yazma öğrenmiştim. Yaz oğlum, dedi, şu cümleyi yazdırdı: “Evladım, Allah’tan ve Peygamberden başka hiç kimseye hiçbir şeye inanmayacaksın.” Şimdi bütün defterine bu cümleyi yaz dedi. Yazdım... Amaç o cümlenin sonsuz büyüklükteki manasını şuuraltıma işlemekti. Bir ömür boyu o cümleyi yaşadım. Bu bana mutlulukların en büyüğünü, en güzelini yaşattı. Bazen düşünürüm, acaba yedi milyar içinde benden daha mutlu bir insan var mı diye. Bütün mesele yavrum, Allah’a ve Peygambere inanmak ve Onların gösterdiği şekilde yaşamak.





İmkan nispetinde Kur’an ve Hadis-i Şerif oku. Göreceksin, sen de benim gibi mutlu olacaksın. Sana şimdiden bu güzel mutluluğu gösteriyorum. Göreceksin önünde ne güzel kapılar açılacak.










Selam, sevgi ve saygı ile.










Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Onun ve Hakka Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]