Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Nur gelince karanlık gider.
Gönderen : "Yardımİsteyen Biri"
Tarih : 2/19/2017 1:21:36 AM


.


Sayın Sabri Tandoğan bey. öncelikle bu yazıyı yazmalı mıyım yazmamalı mıyım diye gidip geldim ama bu sorun beni çok rahatsız ettiği için size danışmak istedim. sorunum şu yakın zamanlarda aklıma pis, ahlak dışı düşünceler ve hayaller gelmeye başladı. inanın bundan o kadar rahatsız oluyorum ki kendimden nefret etmeye başladım. kendime hep ''acaba bundan mesul tutulur muyum?'' diye sorular soruyorum. tabi bundan dolayı hep rahatsız oluyorum. namaz kılarken bile bu pis ahlaksız hayeller geliyor aklıma. Allah'tan hep yardım istiyorum. artık kendimi pis hissedip namaz bile kılamıyorum. lütfen bana bir yol gösterin nasıl yenebilirim ben bunları?





--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Yardım İsteyen Biri”,


Kıymetli yavrum,


1. Önce televizyon, internet, facebook seyrediyor, okuyorsan bunlardan vazgeç. Çünkü bunların görevi insan düşüncesini kirletmek, alt üst etmek. Lütfen o oyunlara gelmeyelim.


2. Dürüst, temiz, nezih insanlarla arkadaşlık yapalım. Fransızların bir atasözü var. Diyorlar ki “Kiminle arkadaşlık yaptığını söyle, senin kim olduğunu söyleyelim.”


3. Sık sık Nas ve Felak Surelerini oku.


4. Her gün Gönül Sohbetleri kitabından bir parça oku. Nur gelince karanlık gider.


5. Namazlarını muntazam kıl. Şeytana uyma. İnsanın hayatta takip edeceği iki yol var: 1. Allah’ın yolu, 2. Şeytanın yolu. Biz, daima Allah’ın yolundan gidelim.



Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]