Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayat yolunda ancak ben değil sen diyebilenler kazanırlar.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 1/19/2017 1:33:52 AM


.



Kıymetli yavrum,


Hayatta insanoğlunun karşılaşacağı en büyük düşman, yine kendi ben’i, kendi nefsi, kendi egosu olmuyor mu? Sevgi, saygı, hoşgörü, anlaşmak, kaynaşmak, bir ve beraber olmak, önce nefislerimizden uzaklaşmakla, egomuzu bir yana bırakmakla başlamıyor mu? Mutfak sanatından tutun, resim sanatına kadar, ticaretten tutun, uluslararası ilişkilere kadar hayatın bütün olay­ları, hep ben’i arkaya itmekle, egodan sıyrılmakla başlamıyor mu? ÇinIilerin bir atasözü vardır: “Güler yüzlü olmayan dük­kân açmasın” derler. Çatık kaşlı, asık suratlı, hep ben bilirim diyen bir bakkaldan, siz gidip alışveriş yapar mısınız? Onu, içi sevgi dolu, saygı dolu, edep, incelik dolu, elinden geldiği kadar temiz ve ucuz mal satan bir kimseye tercih eder misiniz? Tarihin yazdığı büyük liderlerin hayatlarını inceleyecek olursak, görürüz ki onlar hep egolarını arka plâna atan, güzellikleri paylaşan, değerli kimselerdir. İskender dünyayı fethe çıkmış, Hindistan’a girmişti. Halk kaçarlarken, İskender’in geri dönmesi için su kuyularını doldurmuşlardı. Ordu susuzluktan kırılıyordu. Sıcak bir yaz günü, bir asker İskender’in çadırına yaklaşıyor, mata­rasını uzatıyor ve “Efendim,” diyor. “Ben sizi çok seviyorum. Suyumu içmedim. Sizin için sakladım. Buyurun afiyetle için.” Bütün ordunun gözü İskender’in elindeki mataradadır. Susuz­luktan kurumuş dudaklarıyla olayı seyretmekteler. İskender ağır ağır matarayı kaldırıyor ve “Askerim susuzluktan kırılırken, ben nasıl su içebilirim?” diyor ve son damlasına kadar suyu yere döküyor. Onun üzerine askere büyük bir heyecan geliyor, güç geliyor. Hayatın özeti budur. Ben, ben diyen aldanır, yanılır, kaybeder. Sen diyenler kazanırlar.











Bizim fakülte yıllarımızda Şair Özdemir Asaf’ın bir kitabı çıkmıştı. Aradan yarım asır geçti unutamadım. Kitabın ismi, “Sen, Sen, Sen” idi. Sen kelimesi alt alta üç kez yazılmıştı. Sanırım rahmetli şairin en güzel kitabı idi. Hayat ben deni­lemeyecek kadar kısa, iç içe olaylarla dolu, çetin bir sınavdır. Bu sınavdan başarılı çıkmanın yolu ben değil, sen demektir.





Selam, saygı ve sevgi ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]