Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Haksızlık karşısında susan dil, şeytandır." Hadis-i Şerif.
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 1/19/2017 1:10:39 AM


.


"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİL, ŞEYTANDIR." HADİS-İ ŞERİF



Kıymetli yavrum,


İngilizlerin bir atasözü var. “Kimse, görmek istemeyen kadar kör değildir”. Bazı kimseler kendilerine öyle yapay, realitenin dışında, sırça bir saray yapmışlar ki her şeyi birtakım önyargılarla halletmek istiyorlar. Bu ön yargıları çıkaran yine kendi nefisleri. Herkesi bununla değerlendiriyorlar. Bunların sayısı hiç de az değil.



Mesela bazı kimseler evliya denince herkesin önünde boynu eğri, Medine fukarası kılıklı, herkese eyvallah diyen, zavallı, şahsiyet sahibi insanların adam yerine koymadığı, biçare, sadaka veresiniz geleceği tipleri algılıyorlar. Bu ne vahim hata. Gerçek evliya, yerine göre bir karıncaya bile edeple, saygıyla, ürpererek bakar. Yerine göre zalimin karşısında ölüm bahasına da olsa aslanlar gibi direnen kimsedir. Gerektiğinde bir sineği kurtarmak için her şeyi göze alan, gerektiğinde bir insanın hayatını, namusunu, şerefini korumak için ölümü hiçe sayan insandır. Bugün toplum birçok alçak beyefendiler, rezil hanımefendilerle dolu. Bunlar toplumun çeşitli alanlarında boy göstermiş birtakım rezil, haysiyetsiz insanlardır. Asıl zavallı olanlar, şerefsize şerefsiz, hırsıza, rüşvetçiye, namusssuza “Allah belanı versin” diyemeyen insanlardır. Zalime ölümü göze alıp direnemeyen, kibarlık maskesi altında kepaze insanların önünde eğilenler ne biçare yaratıklardır. Evet, aslolan asalettir, kibarlıktır, edeptir, zarafettir, inceliktir. Ama bugün toplum daha çok hangi insanlarla dolu, bir sağa sola bakmak, televizyon kanallarını izlemek, gazete sütunlarına göz atmakla ortaya çıkıyor. Böyle fildişi kulelere çekilip, ite köpeğe, alçaklara, firavunlara el ovmak, eyvallah demek ne kemaldir, ne olgunlıktur, ne efendiliktir. Sadece zavallılıktır.


Sevgili yavrum, bir toplumun içinde en zavallı durum hayat olayları karşısında ne yapacağını bilemeyip şakınlıkla, ön yargılarla hareket etmektir. Allah, o kardeşlerimizin de yardımcısı olsun, ve onlar Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifini hiç unutmasınlar:


“Haksızlıklar karşısında susan dil şeytandır.


Selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]