Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gecenin güzelliği bir başkadır.
Gönderen : "Öğrenci"
Tarih : 1/15/2017 6:07:39 PM


.


Efendim,


Ben üniversitede okuyorum. Şu aralar final sınavlarımıza başlamak üzereyiz. Öyle bir sınıf ortamımız var ki... Kimse eline geçen notları bir başkasına vermiyor. Sınıftaki çoğu insan yanlız, sadece politik konuşmalar var. Bu zamana kadar elime geçen notları benden isteyenlere, ulaşabildiklerime verdim. Ama böyle bir sınıf ortamında bile bazı insanlardan bir teşekkür bile duymadım. Teşekkür bir yana notları fotokobi çektirip tek kelime etmeden geri veriyorlar, ya da sadece işi düştüklerinde geliyorlar, konuşuyorlar. Önceki yazılarınızı okudum, teşekkür bile beklemeden yardım etmenin önemli olduğunu okudum aslında ama yinede sormak istedim. Şimdi ben elime geçen ders notlarını bu insanlara istediklerinde ya da onlar istemeden vermeli miyim? Ben sadece Allah rızası için yapmak isterim ama yine de sorup doğrusunu öğrenmek istedim. Sizin tavsiyeniz üzerine hayatıma yön vermek istiyorum. İyiki varsınız.



Bir de acaba çalışmak için gece bir çok insanın uyumuş olduğu vakitler mi yoksa sabah saatleri mi daha verimlidir?


Hürmetle ellerinizden öperim, elimden geldiğince size duacıyım.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Öğrenci”,


Kıymetli yavrum, ancak çok asil, çok ince ruhlu, çok temiz insanlara istemeden de yardım edilebilir, ekmek götürülebilir, ama bunun dışında mesela senin durumunda istemeden vermek olmaz. Bu biraz enayilik olur. Ama birisi istediği halde notlarını ondan esirgemek bize yakışmaz. Yalnız bizim sınıf böyle diye üzülme. Hiç merak etme benim öğrencilik yıllarımda da durum böyleydi. Birçok insan yalnız ben başarılı olayım diye notlarını vermez, bin dereden su getirirlerdi, vermemek için.


Kıymetli yavrum, bütün mesele asil, yüce ruhlu, manevi tekamül yolunda bir insan olabilmek. Ama iyilik yapacağız diye kimsenin de peşinde koşmaya gerek yok. Sana şunu söyleyebilirim, manevi konularda genelleme yapmak yanlış olur. Yedi milyar insan varsa yedi milyar da huy, mizaç, karakter vardır. Adamına göre hareket etmek gerekir. İnşallah ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.


Değerli yavrum, çalışmanın zamanı gündüz mü gündüz mü olmalı sorunuza gelince bunu herkes kendi mizajına göre ayarlar. Bana göre zamanların en güzeli gecedir. Gece olunca manevi kervanlar geçer. Kimbilir, belki biz de bir manevi kervana dahil olabiliriz. Gece yenilen yemekler daha tatlı olur, okunan kitaplar daha güzel anlaşılır, daha güzel çalışılır. Ama bu bana göre böyle. Bir başkası için daha farklı olabilir.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]