Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir işle meşgul olan insan ne güzeldir.
Gönderen : "Gönül Dostu"
Tarih : 12/8/2016 12:12:51 PM


.


Muhterem Büyüğüm,
Nefsimi nasıl terbiye edebilirim? Çok konuşuyorum, çok yiyorum, çok uyuyorum. Bir türlü nefsime söz geçiremiyorum. Hatalarımın farkındayım. Fakat bir türlü istediğim gibi olmuyor. Bana ne tavsiye edersiniz.
Hürmetlerimle.
----------------------------------------------------------------------------
Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevabı:



Kıymetli Yavrum,
Çok önemli bir soru. Yıllardır nefsi ıslah etmenin yolları arandı. Mühim olan nefse güzel yollar açabilmek... ben nefsimi ıslah etmek için ona hep güzellikleri yaşattım. Nefsimle uğraşmamak için hep bir meşguliyet içinde oldum. Çok kitap okumamın bir nedeni de nefsimle baş edebilmek. Van Gogh, din okulunda okumuş ama nefsi ile başa çıkamamış. Kendini deli gibi resme vermiş. Sürekli bir meşguliyet içinde olmak nefsi terbiye etmenin en güzel yolu. Ama bu meşguliyet olumlu olmalı. Güzel sanatlar, biçki-dikiş, edebiyat, şiir, din, tasavvuf, ...vs.... Aklımızı, imkanlarımızı hep iyiye, güzele sarf edeceğiz. Yaptığımız işi severek, aşkla yapacağız, kainatın en önemli işi gibi yapacağız. Dünyanın en mutlu insanı benim diyebilmeli. Her şeyin hakkını vereceğiz. Her an bir meşguliyet içinde olursan, o zaman nefis aradan çekiliyor. Şeytan ‘Bu iş yerinde grev varmış’ diyor, size yaklaşamıyor.


Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakka Göçen Yakın Dostlarının Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]