Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Borç ancak kuru ekmek yiyerek ödenir.
Gönderen : Ahmet
Tarih : 12/7/2016 4:55:34 PM


.


Saygıdeğer Hocam;


Ben sizi yeni buldum sitenizi iki gündür inceliyorum. Allah sizden razı olsun. İnsanlığı aydınlatıyorsunuz. İnanın günlerdir huzursuzum. Ben ticaret yapıyorum ancak işlerim zayıf sermayem yok. Borcum çok maneviyatım etkileniyor tabi ki zayıf kişiliğimiz olduğundan. gecemiz gündüzümüz borçlu olarak ölmeden bu dünyadan göçmeyi düşünmekle geçiyor. Hamdolsun Rabbime bu günleri de aratmasın inşaallah. Ancak sizin yazılarınızı okudukça başka bir aleme girdim sanki bu dünyadan bir an koptum. Şunu anladımki siz gerçek bir gönül dostusunuz. Fakat bizler dünyaya öyle dalmışız ki sizden ve sizin gibilerden bihaber yaşamaya çalışıyoruz. Bir kez daha şunu anladım ki sebepsiz Allaha yakınlaşamıyoruz.



Münir Derman efendimizin hayatı beni çok etkiledi bu nedenle size sormak istiyorum Münir efendimiz gibi insanlar var mı günümüzde. Bizler böyle insanlarla hala tanışabilir miyiz?



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Ahmet Bey,


Kıymetli yavrum, borçtan kurtulmanın en kolay yolu ölüm bahasına da olsa ödemeye niyet etmek. Bunun için borç ödeninceye kadar yalnız kuru ekmek yemek, katık almayı bile bir cinayet kabul etmek, her türlü masraftan kaçınarak borcumuzu ödemek.


Değerli yavrum, Allah kimseyi borçlu olarak mana alemine göndermez inşallah. Hayatta ve ahirette bundan kötü hiçbir şey yoktur.


Değerli yavrum, kıyamet kopmadıkça her an Allah yolunda veliler olacaktır ve onlar mana alemine, insanlık alemine güzellik katacaklar.



Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]