Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ne ekersen onu biçersin.
Gönderen : Sabiha Erbilen
Tarih : 10/22/2016 8:58:59 AM


.


Kıymetli Büyüğüm merhaba,


Efendim, geçenlerde tanık oldğum bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Terminalde akşam bir yakınımı uğurlamış dönüyorum. Yaşlı, yorgun, üstü başı dökülen birinin valizini sürüyerek ilerlemekte olduğunu görünce yaklaşarak yardım etmeyi önerdim. Yaşlı amca çok memnun olmuştu, zaten çok fazla eşya taşımadığı belli olan valizi için yardım istemedi. Ancak uzak bir yerden Ankara’ya huzur evine geldiğinden bahsetti. Kendisine gösterdiğim ilgiden ziyadesiyle memnun olmuştu. Ona evladı veya yakını olup olmadığını sorarak üzmek istemedim. Ancak yine de ilgilenecek kimsesi olmasa bile en azından çevrenin ilgilenmiş olması gerekmez miydi, onca yolu katedip gelinceye kadar diye düşünmeden de edemedim, her şeye rağmen onun yüzü hala gülüyor idiyse de. Sonra dualar ederek ayrıldık.



Efendim, bugün bu olayı sizlerle paylaşırken aslında birçok yaşlı insanların içinde bulunduğu bir durumu paylaştığımı sanıyorum. Acaba siz anne babası yanında yaşlanmış ama ilgilenmeyen evlatlar, ve çevresinde böyle kimsesiz veya ilgileneni olmayan yaşlı kimseler bulunanlara neler hatırlatmak istersiniz? İçinde bulunduğumuz günün bereketi ve hikmetlerinin cümlemizin üzerine olması duasıyla herşey için teşekkürler, hürmetler efendim.


Sabiha Erbilen


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Sabiha Erbilen,


Kıymetli yavrum, bu mailinde son derece önemli bir konuya değinmişsin. Önce iyi niyetin ve temiz duyguların için çok teşekkür ederim. Gerçekten bu konu gerek içinde yaşadığımız dünya, gerek ülkemiz için, her gün daha büyük bir önem kazanmaktadır. Ne yazık ki gerek kendi ailesindeki, gerek çevresindeki yaşlılara önem vermeyen, omuz silken, bana ne diyen insanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Sanıyorlar ki onlar hep genç kalacaklar. Sanıyorlar ki çevrelerinden gördükleri veya gördüklerini sandıkları ilgi hep böyle devam edecek. Açık söyleyim böyle bir gaflet, delalet, hatta ihanet içindeler ki farkında değiller. Unutmasınlar rüzgar eken fırtına biçer. Hayatta öyle bir görünmeyen yargıç var ki yaptığımız her şeyin faturası karşımıza çıkacak. Bundan ne kaçmak mümkün, ne sakınmak... Zakkum ekenin gülle karşılaştığını kim görmüş ki. Vefasızlık edenler, vefasızlık bulurlar. Hayatın kanunları hiç şaşmaz. Onlara sadece bekle ve gör demek yeter.


Kıymetli yavrum, söyleyeceklerim bu kadar. Yeni maillerini bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]