Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : En güzel Türk romanları.
Gönderen : Nevin
Tarih : 10/22/2016 8:54:45 AM


.


Çok değerli hocam sizi yazılarınızı kitaplarınızı ve gönül dostları sitenizi tanıdığım için Rabbime ne kadar şükretsem azdır. Bunun için size de teşekkür ederim. Sizden gelenler bölümündeki yazıları okuyorum. Böylece hem kendim güzel ve faydalı şeyler öğreniyorum. Öğrendiklerimi hayatıma uygulamaya çalışıyorum. Sizin Gönül Sohbetleri Kitaplarınızın ilk 6 cildini ve Rana Hanımın Günlüğümden kitaplarınızı Akçağ yayınevinden aldım. Okuyorum. Gerçekten de hayatım biraz daha kolaylaştı. Hiç bir şeye çok üzülmememiz gerektiğini sadece elimizden geleni yapmamızın sevgi ve saygının ne kadar önemli olduğunu karşımızdaki kişileri eleştirmememiz gerektiğini karşımızdakini de dinlememiz yani gerçekten dinlememiz gerektiğini anladım. Kendimi geliştirmeye çalışacağım. Etrafımdaki insanlara elimden geldiğince gücüm yettiğince faydalı olmaya çalışacağım. 47 yaşındayım belki biraz geç kaldım ama zararın neresinden dönersen kardır derler. Tabi önce kendimi geliştirmem lazım. Kendimi nefsimi terbiye etmeye ihtiyacım var. Güzel ve hayırlı işler yapmak istiyorum. Bunun için mesleğimde çok uygun. Sizin tavsiyeleriniz bana çok iyi geliyor. İlk önce öğrencilerim için ve 19 ve 23 yaşlarındaki oğullarım için neler yapabilirim. Nereden başlayacağımı neler yapacağımı bilemiyorum. benim küçük oğlum hiç kitap okumaz. Bu gün anne ben sıkıcı olmayan bir roman okumak istiyorum dedi. Ona ne tavsiye edersiniz.



Değerli zamanınızı aldığım için teşekkür ederim. Mübarek ramazan ayımızın da size gönül dostlarına ve bütün müslümanlara ve diğer insan kardeşlerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Nevin Hanım,


Efendim, gerek çocuklarınız gerek öğrencileriniz için yapabileceğiniz en güzel hareket onlara güzel bir örnek olmaktır. Giyinişinizle, davranışlarınızla sakin, yumuşak ve güzel konuşmanızla zaman kavramına titizlikle riayet edişinizle, zamanlarınızı en güzel şekilde değerlendirmenizle, olayları sükûnetle karşılamanızla, gerek çocuklarınız, gerek öğrencilerinz için çok güzel bir örnek olabilirsiniz.


Gerek Samiha Ayverdi’nin gerek Safiye Erol’un gerek Peyami Safa’nın romanları oğlunuz için sıkıcı olmayan çok güzel kitaplardır. Bunların hepsini Akçağ Kitabevi'nde bulabilirsiniz. Benim Gönül Sohbetleri kitaplarımın on dört cildini de oğlunuzun zevkle okuyacağını tahmin ediyorum.


Yeni maillerinizi bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]