Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gerçek sevgi, hiçbir beklentiye dayanmayan sevgidir.
Gönderen : "Nisan"
Tarih : 10/21/2016 1:35:07 PM


.


Sevgili hocam, Öncelikle sağlık ve afiyetler diliyor en içten duygularla size selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Son günlerde aklıma hep çok kullandığınız bir söz takılıyor "Sevgiyle bakır altınlaşır" Ne muhteşem bir söz gerçekten. Bu vesileyle size ve bütün gönül dostlarına sevgiyle ilgili güzel bir yazının özetini gönderiyorum. Her şeye Rağmen sevebilmek ancak bakırı altın yapabiliyor demek.......


SEVGİNİN ÜÇ TÜRÜ


Japon yazar Masumi Toyotome "Dünyada sevilmek istemeyen kişi yok gibidir" diyor ve "Ama sevgi nedir, nerede bulunur, biliyor muyuz? diye de soruyor. Sevgi üç türlüdür diyor.


Birincisi "EĞER" türü sevgi.. Belli beklentileri karşılarsak bize verilecek sevgiye bu adı vermiş yazar. Örnek eğer iyi olursan annen baban seni sever başarılı olursan seni severiz vs. En çok rastlanan sevgi türü diyor yazar bu tip sevgiye sebebi ve şekli bakımından bencil karşılık bekleyen sevgi. Yazara göre birçok evlilik bu sevgi üstüne kuruluyor ve haliyle çabuk bitiyor. İnsanlar eğer türü sevginin üstünde bir sevgi arıyorlar.


İKİNCİ tür sevgi;"ÇÜNKÜ" türü sevgi.. Bu tür sevgide kişi,bir şey olduğu,bir şeye sahip olduğu ya da bir şey başardığı için sevilir örnek seni seviyorum çünkü çok güzelsin, çünkü çok zenginsin vs.. Bu tür olduğumuz gibi sevilmektir pek yük getirmediği için rahatlatıcıdır ama eğer türü sevgiden de pek farklı değildir aslında insan daha çok kişi tarafından sevilmek ister ve kendi niteliklerinden daha iyiler ortaya çıktıkça sevilmemekten korkarlar. Bu sevgide güven duygusu yoktur maalesef o yüzden de gerçek sevgi olamaz. Toplumlardaki sevgilerin çoğu çünkü türüdür insanı hep kuşkuya düşürür diyor yazar.


Peki o zaman gerçek sevgi, güvenilecek sevgi ne? ve işte sevgilerin en gerçeği! Nedir peki gerçek sevgi, en güzel sevgi?


ÜÇÜNCÜ tür sevgi "RAĞMEN" türü sevgi diye adlandırdığım sevgidir diyor yazar. Bir şarta bağlı olmadığı için karşılığında bir şey beklemediği için "eğer" türü sevgiden farklıdır bu. Sevilen kişinin çekici bir niteliğini temel almadığı için Çünkü türü sevgide değildir bu. Bu üçüncü tür sevgide, insan "bir şey olduğu için" değil "bir şey olmamasına rağmen" sevilir. Güzelliğe bakar mısınız? Birisi dünyanın en çirkin, en zavallı, en sefil insanı olabilir. Bunlara rağmen sevilebilir. Bütünü ile çok değersiz biri gibi görünebiliyor ama en değerli gibi sevilebiliyor. Japon yazar "Yüreklerin en çok susadığı sevgi budur " diyor.


Her şeye rağmen sevilen sevebilen insanlardan olmamız dileği ile Şu mübarek günlerde yüce rabbim gerçek sevgiyi tatmamızı bütün insan kardeşlerimize nasip etsin Sevgi saygı ve hürmetle ellerinizden öper afiyetler dilerim. Yüce Rabbim bize öğrettiklerinizden dolayı sizden razı olsun. Allah ın selam ve sevgisi üzerinize olsun


Sizi çok seven Nisan



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz''nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Nisan”,


Kıymetli yavrum, gönderdiğin mail gerçekleri çok güzel anlatıyor. Allah bu üçüncü tür sevgiyi cümlemize, bütün insan kardeşlerimize nasip etsin.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]