Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayatın iki asli unsuru: Sabır ve Şükür.
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 9/27/2016 11:10:33 PM


.


Kıymetli yavrum,



Büyük Allah insanları sevgisinden yaratmış. Tekamül etmeleri için yeryüzüne göndermiş. Bu dünyaya gelişten maksat tekamül etmek, her gün biraz daha iyiye ve güzele gitmektir. Allah, insanları bir melek gibi dünyaya göndermiş. Ama aile, okul ve toplumdan meydana gelen bir üçgen o melekten bir şeytan çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Cenab-ı Hak, ister ki her kulu hayattaki imtihanlarını başarıyla versin, sevgiyle yaşasın, saygıyla yaşasın, edep ve hizmet aşkıyla yaşasın. Sonra da Allah aşkıyla dolu olarak son nefesini versin. Onun için cennete giden yol kolaylaştırılmıştır. Mevlidde Süleyman Çelebi, “İnsan bir kere can-ı gönülden, yürekten, aşkla Allah derse, bütün günahları sonbahar yaprakları gibi dökülür” diyor. Bütün mesele adına dünya denilen şu misafirhanede niçin dünyaya gönderildiğimizin farkında olup, tertemiz yaşayıp, tertemiz Hakka göçmektir. Allah bunu bizlere de, yeryüzündeki bütün insan kardeşlerimize de nasip etsin.



Sabır, hayatın temel unsurudur. Gerek dünyada gerek manevi alemde sabırlı olmadan hiçbir şeye sahip olamayız. Her şey sabrın ürünüdür. Güzel bir yemek pişirmekten, güzel bir elbise dikmeye kadar herşey sabırla olur. “Sabırla koruk helva olur” derler. Acele etmeden, koşuşturmadan önümüzdeki iş her neyse onu gücümüzün yettiği kadar en güzel şekide yapmaya çalışmak sabırdır. Sabır olmadan tekamül olmaz, gelişme olmaz. Sabır olmadan hayatta hiçbir şey olamayız. Sabırsız bir insanın ölüsü de dirisi de hayata ve insanlara yüktür. Allah cümlemizi esirgesin.


Şükür, içinde bulunulan hale razı olmaktır. Bugünün insanları şükretmedikleri için mutsuzlar, huzursuzlar, bunalım içindeler. Şükür olmadan insan hayatta bir saat bile mutlu yaşayamaz. Şükür, kainatın kalbidir. Bütün güzellikler, iyilikler ve yücelikler şükürle başlar. Allah cümlemizi şükreden kullarından eylesin.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]