Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir kalbi kazanmanın ilk basamağı ona sevgi, saygı ve ilgi göstermektir.
Gönderen : Nevin
Tarih : 9/26/2016 2:27:47 PM


.


Sizi Meltem tv. den son iki yıldır tanıyorum .. Elimden geldiği kadar izlemeye çalışıyorum. Sitenizi ise birkaç aydır keşfettim. Yazılarınızı okuyorum. bazılarını öğrencilerime de okuyorum. O kadar güzeller ki herkesin okumasını istiyorum. çocuklarımın, eşimin kardeşlerimin ...Fakat insanlara bir şeyler yaptırmak o kadar kolay değil. 47 yaşındayım. şimdiye kadar az okuduğumun farkındayım. lisede matematik öğretmeniyim. çok eksiklerim var . Matematikle ilgili değil de okuma ve konuşma sanatı ile ilgili... 23 yaşında ve 19 yaşında iki üniversiteli oğlum var. Sizin bana daha önce yazmiş olduğunuz tavsiyelerinize uymaya çalışıyorum . faydalı olacağına inanıyorum. Allah sizden razı olsun. Allah size sağlıklı sıhhatli hayırlı uzun ömür versin. Bana okumam için kitaplar tavsiye edebilir misiniz. nereden başlayacağımı bilemiyorum. Goethe nin faust adlı eserini okumaya çalışıyorum.pek hoşlanmadım. Sizin yazılarınızı çok severek okuyorum. Sizin kitaplarınızdan hangisiyle başlamamı tavsiye edersiniz. ve nasıl temin edebilirim. Sayın hocam benim başka bir derdim daha var. Benim 51 yaşında bir ablam var . Ablam psikolojik hasta. Hayatı biraz zor geçti. Tahsili yok, ev hanımı, yıllar önce ilk eşinden ayrıldı. 10 yıl kadar annemlerle yaşadı. Birkaç yıl önce şimdiki eşiyle evlendi. Birazda bu eşiyle ilgili sıkıntılar yaşadı. Tam problemlerini çözdü derken . bir tarikata devam etmeye başladı. Ablam birkaç ay içinde iyice temelli bozuldu. Yürümesi bile bozuldu. konuşmuyor gülmüyor. Yemek bile yemek istemiyor. Namaz kılıyordu, onu da bıraktı. namazda iken kafasını sallıyordu isteği dışında. sordum neden namazı bıraktın diye. O istek dışı sarsıntısından olacağından korktuğunu söyledi. Doktora da gidiyoruz . ablamla ilgili tavsiye edebileceğiniz bir şeyler olabilir mi.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Nevin Hanım,


Kıymetli yavrum, size on dört ciltlik “Gönül Sohbetleri” isimli eserimi ve merhum eşim Rana Hanım’ın “Günlüğümden” isimli eserini tavsiye ederim. Onları hergün okuyun. Tekrar tekrar okuyun. Aradığınız soruların cevaplarını o kitaplarda bulacaksınız. Ablanıza da o kitapları verin. Ve mümkünse zaman zaman beraber okuyun, beraber eleştirisini yapın. Ablanızın her zamankinden daha çok sevgiye, saygıya, ilgiye ihtiyacı var. O içine girdiği gurup onu manen çökertmiş. En ufak bir şekilde onu tenkid etmeyin. Hep sevgi, saygı, ilgi gösterin. Arada minicik de olsa, ufacık da olsa ona hediyeler alın. Onu yemeğe çağırın. Her vesileyle ilginizi gösterin. Onu kıracak, incitecek bütün sözlerden, hareketlerden uzak olun.


Durum böyle sevgili yavrum. İstediğiniz zaman beni arayabilirsiniz. İsterseniz sitemizden (www.gonulsohbetleri.net) kitapları bilgisayarınıza kaydedebilir, onların kitap halinde çıktısını alabilirsiniz. Ayrıca Ankara’da Akçağ Kitabevi ile iletişime geçerseniz, size kitapları basılı olarak da ulaştırabilirler. (Akçağ Kitabevinin telefonu 0 312 432 1798’dir.)


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]