Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Dövme denilen iğrenç olay.
Gönderen : Meryem
Tarih : 8/23/2016 9:13:08 AM


.


Çok Kıymetli Sabri Babacığım, Satırlarıma başlarken Allah'ın bereketi, rahmeti ve selamı sizin ve tüm gönül dostu kardeşlerimin üzerine olmasını dilerim. Son günlerde artarak devam eden ve yeni bir moda haline gelen dövme yaptırmak konusunda fikrinizi sormak istiyorum. Gerek basında, gerek arkadaş çevresinde, gerek dini çevrelerde bu konu hakkında o kadar çok beyan var ki kişi kararını verirken neye inanacağını şaşırıyor. Sizin engin düşünce, bilgi ve tecrübelerinizin bu konu hakkında da binlerce hatta milyonlarca genci ve aileyi aydınlatacağına inanıyorum. Vücudumuzun herhangi bir yerine dövme yaptırmamızın İslam'daki yeri nedir ? Dövme yaptırmanın tıbbi sonuçları nelerdir ? İnsan psikolojisi üzerinde bırakacağı etki ve/veya zararlar nelerdir ? İlginiz için en içten teşekkür ve en içten dualarımı sunar...Himmetinizin ve dualarınızın üzerimizden eksik olmamasını Yüca Yaratan'dan niyaz ederim. Saygılarımla. Kızınız Meryem.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Meryem Hanım,


19.3.2009 tarihli mailinizi aldım.


Kıymetli yavrum, dövme yaptırma olayı ne aklen, ne ilmen ne sağlık bakımından, ne estetik bakımından izahı mümkün olmayan yeryüzünün en çirkin olaylarından biridir. Hayatta dövme yaptıran bir kadın kadar iğrenç, tiksindirici hiçbir şey olamaz. Televizyonda dövme yapan kadınları görmek ben de kusma hissi uyandırıyor. Allah’ın huzuruna bir dövme ile gitmek kadar çirkin ne olabilir? Durum böyle yavrum. Artık, isteyen yaptırır, isteyen yaptırmaz. Kendileri bilir.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]