Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gönül kulağımız açık olursa her zerre bizi hal diliyle irşad eder.
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 8/22/2016 2:25:44 PM


.


Merhaba sevgili gönül dostlarım.


Sabri Babamız: "Karı kocanın birbirine sevgi, saygı, ilgi göstermesi kul hakkıdır. Çocuğa sevgi, şefkat, ilgi göstermek de kul hakkıdır. Bazen yavru hayvanlar annelerine sokulur. Bazen sırtına çıkar... Tüm canlıların sıcacık bir yakınlığa, sevgiye, şefkate ihtiyacı vardır". Buyuruyor çok değerli büyüğümüz.


Bizlerin neye ihtiyacımız var nasıl şu güzel misafirliğimizi değerlendireceğimize dair bütün güzellikleri şıkları verdi bizlere Sabri Babamız. Çok şükür bu fakire yavrum şükürde kal demişti. Zerrelerin sayısınca şükrediyorum. Bu güzellikleri doya doya yaşamayı samimi bir şekilde Rabbim nasip etsin. Değerli büyüğümüzün belirttiğine göre karı kocanın da birbirine sevgi, saygı, ilgi göstermesi kul hakkıdır. Çocuğa sevgi, şefkat, ilgi göstermek de kul hakkıdır. Hele de manevi yolda eşlerin bir birine yardım etmesi bütün sevgilere bedel. Örneğin bir erkek bir hanımın tekamülü için güzel sohbete götürmesi onun daha güzel hayata olaylara bakması için fırsat vermesi de sevgidir. Onu sıkmamalı, onu sevgiyle saygıyla beslemeli.


İnsanı maddi yiyecekten önce sevgiye saygıya ihtiyacı vardır. Sevgi görmeyen saygı görmeyen hanım da hiç mutlu olmaz. Bazen hal durumu sevgiyi anlatır. Evde işlere yardım eder. Bir ziyarette hanıma hep maneviyatını gelişmesi için insanlara yardım etmesine fırsat vermesi en büyük sevgidir. Bunu görebilen hissedebilen hanım teşekkür etmez mi? Ona sevgi saygı duymaz mı? Elbette evet.


Sabri Babamıza sormuştum Babacığım hanımı sıkmayacaksın öyle değil mi? diye sormuştum. Cevap sıkmayacaksın yavrum demişti. Sıkılmayan hanım saygı sevgi gören hanım daha da mutlu olur. Biz mutluluğu olmadık yerlerde arıyoruz. Şurada burada. Mutluluk karşılıklı uygun bir yol çizmek hem bu dünya hem ahiret işte o zaman az bir ücretle de geçinilir... Çünkü orada sevgi, saygı, hoşgörü egemen olmuştur. Aynı hanımda o sevgiyi saygıyı gördü mü bir ömür dua eder. İki insanı karı kocanı birbirine hem bu misafirlikte hem maneviyatta yardımcı olması çocuklarına örnek olması ne kadar güzel.


Eskiler ne güzel buyururdu. KUŞ GÖRDÜĞÜ YUVAYI YAPAR... Bir kız çocuğu bir annede sabrı şükrü kanaatı gördü mü. Aynısını uygular. Bir erkek çocuğu da ister istemez o evin havasından etkilenir onu o durumu etkiler.


Akşamleyin oğlumu aramıştım yaz okulundaydı. Üniversiteyi bitiren arkadaşları vardı. Erken yaşta evlenmiş. Bu fakirde bir ziyaretlerinde yarım saat sohbet etmiştim. Sordum? Yavrum hangi arkadaşlarınız var? Oğlum, "anne Fatih" dedi. "Bizim Fatih mi?" dedim evet dedi. Birden gülüştüler Fatih o kadar çok dinliyordu ki bu fakiri hemen gönlüme girmiş. Ona selamımı söylemesini söyledim Fatih de annenin ellerinden öptüğümü söyle demiş. Fatih arkadaşına söyle hanımını çok sevsin dedim. Ne hikmetse belki Allah söyletti. Bir taraftan hepsi gülüştüler. Ama gençler de mutlu oldu. Kelam her yerden geliyor. Algılayabilir isek...


Sabri Babamız çocuklarımıza da sevgi göstermez isek kul hakkı olacağını söylüyor. Doğru ya kaç yaşımıza gelsek hala annemizden babamızdan sevgi görmek isteriz. Onların her sözü bizim için çok önemli. BİZLERİ BÜYÜTEN GENİŞLETEN BÜTÜN KAİNATLA BİR EDEN SEVGİLERİ VARDIR. BİZLE HEP GÜÇ OLUR HUZUR OLUR YORGUNSAK YORGUNLUĞUMUZ GİDER. İNSAN KAÇ YAŞINA GELSE BÜYÜMÜYEN ÇOCUK TARAFI VARDIR. O ÇOCUK HEP YAŞAR İÇİNDE KENDİSİ ANNE BİLE OLSA YAŞLANSA ANNE SEVGİSİNİ ARAR. O o sımsıcak sevgi bambaşkadır...


Efendi Hz. Sabri Babamız buyuruyor: Bazen yavru hayvanların annelerine sokularak sırtlarına çıktığını açıklıyor değerli büyüğümüz. Ve tüm canlıların sıcacık sevgiye yakınlığa şefkate ihtiyacı olduğunu açıklıyor aziz muhterem büyüğümüz.


İşte burada düşüncelere daldık. Örneğin bir kabir ziyaretine gittin oradaki canlılar kuşlar kelebekler arılar uçan sinekler ne anlatıyor. Uçarak konuyor bir çiçeğe bir ağaca ona kısa da olsa ses verdiğimizde anlar, bazen gönülden söyleriz. İşte onu da fark eder. Anlar sokulur yanına biz ona böcek deriz kuş deriz. Aslında her zerre bizlere öğretmenlik yapıyor biz dikkat edersek. Kendi adıma söylüyorum. Ne çok mürşit, Cebrail var. Biz her zerreye bizi Hakka götüren Cebrail olarak baksak Hızır diye baksak ne kaybederiz. AMA ÇOK ŞEY KAZANIRIZ. O yaklaşım sıcak yakınlık insanı Allah bütün cemadata yaklaştırır. Biz felan feşman deriz geçeriz. Bazen yüksek matematiğe kafamız çalışmaz. Ama düşünmez isek çok şey kaybederiz. ALLAH KORUSUN BİR İNSANI BİR MEKANDA İKİ DEFA KARŞILAŞTIN BUNU HİKMETİ NE? Neden karşılaştık? İŞTE KULAK VERDİ İSEK SEVGİ GÖSTERDİYSEK BİR YANAĞINI OKŞADIYSAK YAŞLI ANNENİN Tamam artık sevincinden göz yaşı döker o karşılaştığımız yaşlı anne. Biz onu yaşlı teyze anne sanırırız. ALLAHIN BİZE GÖNDERDİĞİ BİR CEBRAİL GÖREVLİ BİR MELEK... Biz yakınlık gösterir isek sınavı kazandık işAllah bu işler ince işler... DÜŞÜNME İDRAK ETME FARK ETME FARKINA VARMA İŞLERİ.


RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN. SEVGİYİ YAKINLIĞI ŞEFKATİ MERHAMETİ ÜZERİMİZDEN EKSİK ETMESİN AMİN. SABRİ BABAMA YAKINLARINA SELAM OLSUN HİMMETLERİ ÜZERİMİZE OLSUN..

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]