Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Başörtüsü kadının tacıdır.
Gönderen : Semra İplikçi
Tarih : 8/22/2016 1:34:12 PM


.


Çok muhterem Sabri Babama ve bütün gönül dostlarına merhaba,


Bu çok özel paylaşım sitesinde, siz değerli gönül dostlarıyla bende yıllardır süregelen başörtüsü aşkımı paylaşmak istiyorum.



Başörtüsü konusunda o kadar şahibeli yazılar, söylemler ortaya atıldı ki, herkesin kafası karıştı. Tabi ki gerçek mümin, başörtüsünün Kuran-ı Kerim’de bize bildirilen bir farz olduğunu bilir. Ama nefis araya girince, acaba soruları bazıları için devreye girer. Ben de başımı örtmeyi hayata geçirmek istiyordum fakat bir türlü kısmet olmuyordu. Yaradana sığınarak, “Allah’ım, müminelere farz olan başörtüsünü bana öyle bir nasip et ki, Kabe-i muazzamanın örtüsü gibi, o manevi kutsal hazzı yaşayabileyim” diye çok içten dua ettim.


Sayın Sabri Tandoğan Büyüğümüzz'ün o kadar güzel bir üslubu vardır ki, hayran olmamak mümkün değildir. Sohbetlerini öyle güzel bir incelikle yapar ki, üzerinizde hiçbir baskı hissetmezsiniz. Çünkü hayatta size lazım olabilecek konuları, örnek olaylarla büyük bir titizlikle önünüze serer. Siz de bu anlatılanları göz ardı edemezsiniz, hayata geçirirsiniz. Kendinize çekidüzen verirsiniz.


Yine böyle güzel sohbetlerinin birinde, Sabri Babamın “Başörtüsü Kuran-ı Kerim’de farzdır” cümlesini yinelemesi ile benim içimdeki bu başörtüsü aşkı yeşillendi. Aşk ile açılmayı bekleyen acemi bir gül goncasıyken, birden güle döndüm. Bana vesile oldukları için Allah kendilerinden razı olsun.


Bize menfi gibi gelen olaylar, müspet olabilir. 12 Aralık 2010’da babamı (Adil YEŞİLIŞIK, nurlar içinde yatsın) kaybettim. Onun, gözyaşlarından çok duaya ihtiyacı olduğunu bildiğim için Kuranlar okudum, tesbihler çektim, onun aziz ruhuna gönderdim. Bunları yaparken, başımdaki örtü ve yaptığım dualarla öyle huzur içerisindeydim ki; başörtü aşkım artık şekillenmeye başlamıştı. Bu güzelliği ömür boyu hayata geçirmeye karar verdim ve böylece Allah’ımızın bize emrettiği farzı da yerine getirmiş olacaktım. Asıl olan da bu değil midir?..


Başörtümü o kadar çok seviyorum ki, Allah’ın bizlere verdiği en güzel armağanlardan biri olduğunu düşünüyorum. Bu aşk, Rabbimin bana verdiği ilhamla kalbimden, şu dizelerle kalemimin ucuna da döküldü:



Allah’ım!


Bu dünyada aşk orucundayım,


Sana kavuştuğumda orucumu açacağım.


Kıyıldı seninle gönül nikahım,


Başörtüm benim duvağım.



Gelinler duvağı ancak bir gün takabilirler. Fakat biz, başörtümüzle ömür boyu geliniz inşallah.


Allah hepimizi sevsin, sevdirsin, sevindirsin. Amin.


Semra İPLİKÇİ



 


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]