Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Yüreği kocaman güzel insanlarımıza selam olsun.
Gönderen : Müzeyyen
Tarih : 7/25/2016 2:09:07 PM


.


Selâm , rahmet, felah ülkemize ve üzerimize olsun...


"  Doğrusu felah bulmuştur temizlenen. Rabbi' nin adını anıp namaz kılan. Fakat siz dünya hayatını tercih ediyorsunuz.  " ( Ala / 14/15/16 )


"  Mana aleminin güneşi doğduğunda, madde aleminin güneşi kaybolur. " ( Hazret-i Mevlânâ  )


Hamdolsun uzun bir aradan sonra, bu bayramı,  memlekette değerli ailem, kardeşlerim akın akın gelen misafir trafiğiyle ,  bayramı bayram gibi , dolu dolu  geçirdik.


Bayramın ikinci günü Fatih isminde ki kardeşim, bir koyun alıp kestirmiş ailecek bir arada olacağımız bir piknik tertip etmişti. Gittiğimiz yer, yeşillikleri ,bağları, bahçeleri ve akarsularıyla meşhur merkeze yakın bir köydü.


Piknik yeri yola yakın yerde, köy çıkışında her şeyiyle çok güzel dizayn edilmiş muhteşem bir yerdi. Tam karşıda ise eşimin dayısının evi  güzellik dolu şenlendirilmiş bahçesiyle, kendisini teşhir ediyordu. Harikulâde , bu doyumsuz manzara  meyve ağaçları, asmaları çiçekleriyle adeta cennetten bir köşe gibiydi.  Emekli olan dayısı  ve hanımı ,yazları burada doğayla baş başa geçiriyorlardı.


Ne güzel bir bahçe diye içimden geçirdim .


O arada uzun sarı saçlarıyla tatlı küçük bir kız geldi . Yanında ise küçük bir süs köpeği vardı. Yeğenlerimi köpeği sevmek için küçük kızın yanına götürdüm.


Köpeğin isminin  Duman olduğunu öğrenmiştik. Duman beni " Duhan " suresine götürdü ve oradan bir ayeti havsalama düşürdü.


" Sizden önce gidenler nice bahçeler, pınarlar, ekinler ( zevk ü safa sürmüş kimseler olarak )  terk edip gittiler. "  ( Duhan /25/26/27 )


Bahçeye bakarken bir an ne güzel demiştim ki karşımda Hazret-i Pirimi bana doğru  seslenirken buldum ;


Ey ! boş yere kendini gamlara kaptıran, elde edemediği dünya malı için üzülüp duran gafil ! Kur'an'ı açta ;


 " Sizden önce gidenler nice akarsular, bahçeler, bağlar terk edip gittiler  "  ayetini oku...


Cins atı süslü eğeri yüzünden öfkelenen, gönlünü kinle hasetle dolduran, dertlere gussalara düşen! yürü git ;


"Sizden önce gidenler nice akarsular, bahçeler, bağlar terk edip gittiler " ayetini oku...


Padişahlığına ,beyliğine bakma; her gün bir parça ölüyorsun, zaten günü gelince de büsbütün öleceksin, bir yığın toprağın altına gireceksin onu düşünde git ;


"Sizden önce gidenler, nice akarsular, bahçeler, bağlar terk edip gittiler " Ayetini oku...


O güzel yüz, o güzel gözler, o işveler nazlar, O benlikler,  o kendini herkesten üstün görmeler nerede kalmış. Bütün beden çürüyüp dağılmış , o güzel gözlerin oyuklarına toprak dolmuş ! aklını başına alda git ; 


" Sizden önce gidenler, ne akarsular, bahçeler, bağlar bırakıp terk edip gittiler " Ayetini oku...


Ey davalarla dünyaya ait isteklerle dolu şeyh; ey manadan mahrum, gösterişe kapılmış zavallı ey ! yokken var gibi görünen kişi yürü git ;


" Sizden önce gelen insanlar nice akarsular, bahçeler ,bağlar terk edip gittiler " ayetini oku...


Ey yeryüzünü fesada veren ...


 ey ! insanların tabutlarını uzaktan görüp te ibret almayan, ders çıkarmayan  hatta ölümü düşünmeyerek gülen zavallı ey ! gözleri açılmayan gafil ! yürü git ;


"  Sizden önce gidenler ne akarsular, bahçeler bıraktılar "  terk edip gittiler ayetini oku...


Nerede memleketler alanlar, dünyayı  ele geçirenler ? nerede binlerce, yüzlerce insanın kanına döken zalimler ?  onlar halka ne hizmette bulundular..


 İnsanın bir bahçesi olması güzel şey tabi ki , güzel olmayan ise bunların geçiciliğini unutup bunlara kalbini bağlamak  ihtirasla isteyip elde etmek için uğraşmak ve bunu hayat gayesi haline getirmek. Başka hakka girip , kul hakkından korkmamak  ve emanetçi olduğunu unutup sahiplenmek ve bu bahçe bağla övünmek üstünlük taslamak...


Bunlara sevgiyle bakıp bağlanmak ,insanın  imanını tehlikeye düşürür ve öbür alemi  görecek gözün  hazırlanacak halin kalmaz..


İhtiraslarla dolan kalp özgürlüğünü kaybeder..


Bir kitap cümlesi :


" Yüreğimde hiç bir arzu bulunmadığından hiç bir keder de  yoktu "


Yüreğimizi arzuların işgalinden kurtarmalıyız ...


 


Yunus burada gelen gülmez,


Kişi muradına ermez,


Bu fanide kimse kalmaz


Derdim vardır inilerim..


Kahraman milletimle ,kardeşlerimle gurur duyuyorum. Kahramanlıklarını gözyaşlarımla izliyorum. Ne güzel insanlarsınız siz ülkemin kocaman yürekli güzel insanları hepinizi ALLAH için seviyorum. birleşmek bir olmak ne güzelmiş Rabbim...!


 Vesselam...!


 Müzeyyen Cihangiroğlu


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]