Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah rızası için hep doğruyu söyleyenlere ne mutlu.
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 7/25/2016 2:04:41 PM


.


Merhaba sevgili gönül dostlarım.


Efendi Hz. Sabri Babam:


"Kıymetli yavrum, bize düşen görev ne pahasına olursa olsun her zaman, her yerde, herkese karşı doğruyu söylemek, güzelden yana olmaktır. Allah rızası için konuşacağız. Filanca darılırsa, filanca kırılırsa diye küçük hesaplar peşinde koşup doğruyu söylemekten vazgeçmeyeceğiz." Buyuruyor  çok değerli büyüğümüz yine ince mi ince sırlara dokunuyor.


Biz güzel insanlara ne pahasına olursa olsun her zaman, her yerde, herkese karşı doğruyu söylememizi, güzelden yana olmamızı açıklıyor Muhterem büyüğümüz çok şükür. Yalnız incelikle nezaketle ses tonumuza bile dikkat ederek söylediğimizde anlayan anlar zaten. Anlamayan nasıl söylersen söyle anlamaz. Anlamadığı içinde kırılır yolunu ayırır. Ama doğruluğu seçen bu gibi durumlara da takılmaz yine doğruluğa güzelliğe devam eder... Belki anlamayan anlayamayan çoğunluk olur. Ama doğru her zaman egemen olur. Gerçeklerden kaçmaz ne ise onu ölüm pahasına da olsa söyler. İşte orada Allah'ın yardımı yetişir. Çünkü Allah doğrularla beraberdir beraber de olacak.


Bazen nefis gerçekleri gizliyor. Nefse yaklaşan doğru söyleyeni itibara almıyor. Çünkü nefis orada egemen olmuş. Belki ilerde pişman oluyor ama iş işten geçmiş oluyor. Doğruyu söyleyen sadece izliyor izliyor. ELİNDEN BİR ŞEY GELMİYOR ORADAN ÇIKAN OLUMSUZ DURUMU GÖRÜYOR. Kalbini yokluyor üzülmüyor da çünkü o görevini yaptı iyiyi güzeli doğruyu söyledi. İşte o söylediği kelam hep mutlu eder çünkü ekranlara doğruyu söyleyerek kayıt alındı. O MUTLULUK YETER SONUNA KADAR...Her zaman bir sinema seyircisiyiz o sinemada nasıl bir oyun oynadık yarın izleyeceğiz. Bunu bilen o doğruluktan ölüm pahasına da olsa vaz geçmez. Orada akan sular durur. Orda doğru olanı kimse ama kimse etkileyemez. SADECE ALLAH NE DER PEYGAMBER NE DER ONU DÜŞÜNÜR. Ve hep yolları açılır, gönlü ferahlar... artık bütün kainat ışık olur. Bunu fark eden ta burada da cenneti yaşar. Bu misafirlikte hep doğrular kazanır. Kazanacak ta. BU MANEVİYAT YOLU TEVHİT YOLU İYİLİK GÜZELLİK DOĞRULUK YOLU. O yolun yolcusu belli olur. Hiç kimse onu oradan etkileyemez. Kelamları gönülden dinler işte gönülden dinleyen doğruları da dinler dinler karar verir. Ama gönülden dinlemiyen de ne kadar uğraşırsan uğraş anlamıyor. Onu fark ettim. Bu işler gönül işi oluyor eğer gönül Hakla ise orada küçük hesaplar yoksa anlıyor. Yok küçük hesaplar varsa hiç doğru söyleyeni de doğruyu da göremiyor işitmiyor. Bu önyargılar menfiler insanı önünü kapatıyor. Allah korusun sanki ama oluyor. Kulakları işitmez oluyor. Ve ona kendinden başka yardımcısı da olmuyor. NE ZAMAN ALLAHIM BEN NEFSİME ZULÜM ETTİM NE OLUR AFFET. Bir daha Allahımla olacağım onu izinden Resulumün izinden gideceğim yardım et dediği zaman samimiyse yardım Hızır gibi yetişir... Çok şükür doğruyu doğru yolu seçene ne mutlu.


YUNUS EMRE NE BUYURUYOR KAPI KAPI DOLAŞMA BÜTÜN MURATLAR SENDE... İşte müjdeyi veriyor ne mutlu o muhteşem müjdeyi işitene. İdrak edene fark edene gerçekleri sezene. Onlara selam onlara sevgi onlara saygı onlara huzur mutluluk...Rabbim güzel Allah'ım gerçekleri gören sezen yaşayan fark eden farkına varan kullarından eylesin. Cümlemizi de bizleri de amin.


Değerli büyüğümüzün buyurduğu gibi, filanca darılırsa, filanca kırılırsa diye küçük hesaplar peşinde koşup doğruyu söylemekten vaz geçmememizi açıklıyor. Allah razı olsun ne incelikleri bizlere miras gibi bıraktı. Yaşayabilir isek kendi adıma söylüyorum. Ne büyük lütuf... EFENDİ HZ. SABRİ BABAMA YAKINLARINA SELAM OLSUN HİMMETLERİ HER DAİYM ÜZERİMİZE OLSUN AMİN.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]