Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Yalnızlığı çeken bilir.
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 7/22/2016 12:45:28 PM


.


Kıymetli yavrum,
Bir insana Allah rızası için yakınlık göstermek, el uzatmak, bence dünyanın en güzel olayı. Yalnızlığı çeken bilir. Onları kendilerine içtenlikle uzanacak bir ele öyle ihtiyaçları var ki. Yıllarca önceydi. Tek başına yaşayan, kimsesi olmayan çok yaşlı bir hanımı ziyarete gitmiştim. Sevindi, memnun oldu, dualar etti. Ayrılırken “Ablacığım”, dedim, “beni ne zaman istersen ara, sana müsaade var. Hemen Allah’ın izn
iyle taksiye atlar, yanına gelirim. Hiç çekinme olur mu? Ben seni çok seviyorum.” Gözleri dolmuştu. Öyle bir bakış baktı ki yaşadığım süre unutamam. Bu bir sözüm sanki ona can vermişti, hayat vermişti.
2006 yılıydı. Eşim Rana Hanım, Hakka göçmüş, adına hayat denilen bu karmakarışık alemin ortasında yapayalnız kalmıştım. Duyduğum acıyı, ıstırabı hiçbir kalem tasvir edemez. O sırada bir ailenin ihanetine maruz kaldım. Beni mahvetmek için ellerinden geleni yaptılar. Bir akşamdı. Evimde yapayalnız oturmuş ağlıyordum. O sırada pencerenin dışından bir sinek geldi. Dolaşıyordu. İçimde bir heyecan duydum. Keşke dedim, “bu sinek içeri gelse, benimle konuşsa. Onunla arkadaşlık etsek. Ona ıstırabımı anlatsam”. Ben bir sinekten bile medet, yakınlık, dostluk beklerken o ailenin ihaneti beni halen tekmemeye devam ediyor. Merak ediyorum yarın Mahkeme-i Kübra’da Allah’ın huzuruna çıktığımız zaman bunun hesabını nasıl verecekler? Onların adına ürperiyor, titriyorum.
Aman yavrum, dikkatli olalım, hassas olalım. Hayatta ne yaparsak Allah rızası için yapalım. O zaman Gülten Akın’ın dediği gibi olacak: “Bekleyin, bekleyin, durmaksızın bekleyin, Bir gün unutulmuş bir aynadan, Bütün sevgiler size dönecek” Aslında hepimiz garibiz yavrum. Hepimiz yalnızız. Hepimiz uzanacak bir dost elinin sımsıcak, tertemiz, bembeyaz özlemi içindeyiz. Birbirimize el uzatmak için acaba neyi bekliyoruz? Unutmayalım ki bir gün bu sayılı günler bitecek, imkanımız kalmayacak. O gün manevi alemdeki yerimizi alırken “keşke, ah keşke” diye feryad edeceğimize şimdiden birbirimize Allah rızası için sevgiyle, saygıyla, edeple kucaklasak daha iyi olmaz mı? Acaba ne bekliyoruz?...Selam, saygı ve sevgi ile.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakka Göçen Yakınlarının Aziz Ruhlarına Fatihalarla.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]