Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Düşünüyorum, o halde varım.
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 6/28/2016 12:31:59 PM


.


Merhaba sevgili gönül dostlarım.


DİNLEMEYİ ÖĞRENİYORUM DİYEREK BAŞLAMAK İSTEDİM. Efendi Hz. Sabri Babam yavrum Kağnının gıcırtısından sineğin vızıltısına kadar her şeyin bir dili var önemli olan o dili çözebilmek derdi. İki gündür kapımızın önünden seyyar satıcı yaşlı amca geçiyordu. Üç kilo vişne on lira diyerek yüksek sesle bağırarak geçiyordu. O ses bu fakiri büyüledi. Allahım bu ses nasıl o yaşta ne demek istiyor. O na kulak verdim dikkatle penceremden seyrettim. Seyyar satıcı amca yıllardır bu hizmeti yapıyor. Kışın balık yazın bezelye taze çıkan meyvelerden getirip satmaya ekmek parasını çıkartmaya uğraşıyor. Ama mahallede büyük marketler açıldı her türlü sebze meyve satılıyor. Ama bu seyyar satıcı amcayı marketler pazarlar yıldırmadı. Hizmete devam ediyor. Günlük dört beş kasa sattığı malla insanlara hizmet ediyor mahalle mahalle dolaşıyor. Bu gözlemlediğim durum çok düşündürdü düşünmeye de devam edeceğim. DÜŞÜNÜYORUM O ZAMAN VARIM DİYECEĞİM İNŞALLAH. Bir veli anneyi ziyarete gitmiştim. Yavrum hizmet olmadan himmet olmaz demişti. Bu fakir de evimizde mi yapacağız anne dedim? Veli anne yavrum her yerde yapabiliriz demişti. Demek ki biz güzel insanlar gücümüzün yettiği kadarınca seyyar satı amca gibi yılmadan hiçbir işi küçümsemeden ne güzel hizmetler yapacağız. Hem maddi hem manevi rızkımızı kazanacağız ki mutlu mutmaiyn olalım. İnsanın helal kazancının mutluluğunu hiçbir şey vermiyor. İnsan o işe yüreğini koydu mu yaşamayı insanları bütün zerreleri sevdi mi burada da cennet hayatı yaşıyor. Cennet şu olmuş bu olmuş değil. Madde ile manevi bir denge kurdu mu... sevgi saygı nezaket oldu mu, kalplere giden yolu buldu mu işte cennet burada demek geldi içimden. İnsan mutlu olduğu zaman işte cennet orası insan memnun oldu mu yaşamayı sevdi mi hizmeti sevdi mi işte cennet orası.


DİYECEKSİNİZKİ SEN CENNETİ BULABİLDİN Mİ ? ÇOK ŞÜKÜR ŞU AN İÇİMDEN YAZI YAZMAK GELDİ SAAT BİR BUÇUK ANIMI YAKALADIM SESSİZCE... Ve şu an cennetteyim sevdiklerimle bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum. DİNLEMEYE ÇALIŞIYORUM KENDİMİ İNSANLARI HAYATI. Bu durum on gündür devam ediyor çok sevdim memnun oldum. Hayatta en güzel ne diye sorsalar bu fakire dinlemek ve paylaşmak derdim. Belki farkında değildim ama şimdi dinlemeyi öğrenmeye çalışıyorum. Bu seyyar satıcı amca yıllardır bağırarak bir şeyler demek istedi belki ama yeni kulaklarım işitti sanki çok şeyler anlatı bu fakire, biraz dikkatli dinlesek hayat bize neler anlatacak kendi adıma söylüyorum. Bu dinleme sanatını çok sevdim inşAllah devamı gelir. Hayat mucizelerle dolu. Birazcık fark etmek o kadar.


On yıldır mahallemde apartman göreliliği yapıyorum ve işimi insanları çok seviyorum. Sanki elime süpürgemi aldım mı kendimi kuş gibi hissediyorum en huzurlu olduğum anlar oluyor. KENDİME TEKAMÜLÜME YARDIMCI BİR OKUL OLUYOR. İnsanları tanımasını onlarla bir diyalog kurması bu fakiri mutlu ediyor. Çok güzel insanlar var hayatta yüreği sevgi dolu. Onlardan çok şey öğreniyorum. ENERJİM KAT KAT OLUYOR BİR SÜRÜ ÖĞRETMEN KARDEŞLERİM OLUYOR. ONLARI KENDİME ÇOK YAKIN HİSETİYORUM. Onların kıyafetinden tut her şeyi estetik, hoş oluyor. HER HALLERİ KONUŞUYOR. HELE MÜTEVAZILIKLARI RESMEN BİZİ ALIP BİR YERLERE GÖTÜRÜYOR. Mütevazı insanlara yaklaşım daha da başka oluyor. İşimden dolayı her insana sevgim kat kat oluyor şu olmuş bu olmuş önemli değil. Önemli olan Hz. insan olmak... Sevgi dolu saygı dolu hizmet aşkı dolu yaşamak... Yaşamak ta bu olsa gerek yoksa bu güzel maneviyat yolunda tekamül kolay değil. Hizmet aşkı bir şeyler veriyor insana her an dinç enerji dolu oluyor. İnsanlarla iletişim hele hiç anlatılmaz yaşanır. Her insandan Rabbim konuşuyor. Ve insandan insana sevgi akımı oldu mu dağları aşar düze kavuşuruz. Kudsi Hadisi Şerif’te buyurulduğu gibi: “Ben insanın sırrıyım, insan benim sırrım...” İşte o sır sevgi diyorum saygı nezaket. Hoşgörü sabır şükür kanat olsa gerek. Aslında bilmiyorum da içimden öyle yazmak geldi yaşadıklarımdan onu yakalayabildim. Rabbim hatam kusurum varsa affetsin. Efendi Hz Sabri babam bizlere onu aşıladı yıllar önce yavrum yolda bir insan gidiyor. Yaşlı, genç, poşetlerine yardım et. Yavrum çocuklardan çok şey öğrenirsin. Yaşlılardan tecrübe öğrenirsin çevrene dikkat et. İşte bu sırları verdi canım babamız. Belki farkına varmadan yaşadık uyguladık. AMA ŞİMDİ İDRAK AÇILDIKÇA DAHA DA BAŞKA OLUYOR. Farkına vararak yaşamak ne muhteşem oluyor. Biraz dikkat biraz sabır biraz ilgi o kadar. Dikkat etmek ilgilenmek bambaşka oluyor. Rabbim dikkatlice misafirliğimizi sonuna kadar hak diye hakikat diye kalbi insan sevgisiyle Hak sevgisiyle aşkıyla yaşamamızı nasip ediversin amin. EFENDİ HZ. SABRİ BABAMA YAKINLARINA SELAM OLSUN. RASULÜME KOMŞU OLSUN. HİMMETLERİ ÜZERİMİZE DAİM OLSUN...AMİN. .


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]