Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Mürşid aranır mı?
Gönderen : Nurgin Öztürk
Tarih : 6/27/2016 12:49:09 PM


.


Saygıdeğer büyüğüm o kadar güzel şeyler söylüyor o kadar harika ayrıntılar veriyorsunuz ki sizden iki kelam okumadan dinlemeden günümüz geçmez oldu. Son paylaştığınız yazıda İllaki bir Mürşide bir rehbere ihtiyaç var dediniz evet lakin Üstadım o mürşidi nerden bulacağız? Nasıl arayacağız? Mutlaka sohbetini dinlediğimiz, adını duyduğumuz insanlar oluyor lakin mürşid olarak yol gösterici olarak birinin hizmetine giremiyoruz. Biz iki arkadaşız. Kendimizce sürekli araştırma yapıyor birbirimizi ibadete,duaya sevk ediyor ve konular üzerinde muhakeme yapıyoruz. Mesela bir kitapla Münir Derman ı bulduk, Onun kitaplarını yazılarını okuduk, ordan sizi bulduk çok sevdik, Şükürler olsun Allah a dedik tanıma okuma fırsatı verdiği için.


Öyle garip zamandayız ki tam evet işte yol göstericimiz dediğimiz anda içimizi kemiren yada bize çok ters gelen şeyler oluyor. Bazen insanlar söylediklerini örnek olarak kendi hayatlarına aksettiremiyor bu sefer o insana olan inancınız sarsılıyor. Velhasıl bu mürşidi nasıl bulacağız Hocam?


Nurgin Öztürk


***


Selamunaleyküm hocam,


Sayın Mehmet Doğramacı ile yaptığınız sohbeti okudum. İnanın çok etkilendim. Keşke dedim içimden bir mürşid bulabilseydik o da her konuda bize önderlik etseydi...


Nerden bulacağız Hocam mürşidimizi? Hani mürşid olmadan olmaz diyorsunuz, güzel de diyorsunuz - ki herkes bunu söylüyor- fakat nasıl bulacağız mürşidimizi?


Acaba faydalanamayacağımızı düşünüp birilerinden uzaklaşmakta nefs yüzünden mürşide teslim olamama ile mi alakalı? Güvenilir mürşid nerde?


O mu bizi bulacak yoksa?


Allah' ın selamı, rahmeti, bereketi, lütfu ve keremi üzerinize olsun...


Yavuz Celep






Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz’nin cevaben yazdıkları :


Sayın Yavuz Celep (ve Nurgin Şen),


 


Yavuz Bey, mürşit aranmaz, Şems, Şam’dan kalktı, Konya’ya kadar geldi. Bize düşen görev kapı kapı dolaşıp mürşit aramak değil, o mürşidin gelmesine hazırlanmaya çalışmaktır. Biz ibadetimizi yapalım, ekmek paramızı kazanalım, insanlarla güzel geçinelim, ne iş yapıyorsak onu en güzel yapmaya çalışalım. Kendimizi bildiğimiz kadarıyla arıtmaya, temizlemeye çalışalım. Bir söz vardır “Padişah gelmez saraya, hane mamur olmadan”. Gecemizi gündüzümüze katalım, çalışalım, gayret edelim ve tekamül yolunda yürüyelim. Geceleri kervanlar geçer, bir de bakarsınız ki siz de bir kervana dahil olmuşsunuz. Bazı kimseler mürşit işini oyuncak haline getiriyorlar. Ben bunun şusunu beğendim, busunu beğenmedim diyerek uzaklaşıyorlar. Yeni mürşit aramanın peşine gidiyorlar. Bunlar tamamen nefsaniyetten gelme, abuk sabuk işlerdir. Aman dikkatli olalım, nefsimizin oyunlarına gelmeyelim.


Selam, sevgi ve saygı ile.


 


Sabri Tandoğan Efendi Hz.






 


Sayın Yavuz Celep’in cevaben yazdıkları


Yani gün gelir o bizi zaten bulmuş olur mu diyorsunuz?

Tavsiyelerinizin hepsini Allah' ın izni ve lütfuyla yapmaya çalışıyorum. Fakat sürekli okuduğum yada dinlediğim kaynaklarda mürşid şart diye görünce ne yapmam gerektiğini şaşırıyorum...






Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz’nin cevaben yazdıkları :


Sayın Yavuz Celep,


 


Değerli kardeşim, sanırım söylenecek her şeyi söyledim. Kendimi yokladım, noksan bıraktığım bir kelime yok. Artık karar sizin. Selam, sevgi ve saygı ile.


 


 


Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Aziz Ruhlarına Fatihalarla


 


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]