Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Peygamber Efendimiz nasıl namaz kılmışsa biz de öyle kılmalıyz
Gönderen : "Hiç"
Tarih : 5/28/2016 11:24:52 PM


.


Sayın Hocam,
Şefahatın tümden ALLAH’a ait olduğu Kuranda bildiriliyor. Hz. Resulullah efendimizden şefahat dilemek şirk değil mi? Vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim. ALLAH'a emanet olun.



SABRİ TANDOĞAN EFENDİ HZ'NİN CEVABEN:


Allah, Resulullah Efendimizden Habibim, Sevgilim diye bahsediyor. İnanın şu yazdığınızı okurken tüylerim diken diken oldu. Gözyaşlarına boğuldum. Ben kainatın en yüce, en muhteşem varlığı Peygamber Efendimizden şefaat dilemeyeceğim de kime gideceğim?


Şefaatin hak olduğu Ayet ve Hadislerle sabittir Bazı sapık itikadi fırkalar şefaati inkar cihetine gitmişlerdir Halbuki Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur: "O gün, Rahmân'ın izin verdiği ve sözünden hoşlandığından başkasının şefaati fayda vermez " (Taha; 109) Başka bir ayet-i kerimede ise şöyle buyrulmuştur: "Onlar Allah'ın razı olduklarından başkasına şefaat etmezler " (Enbiya; 28)


Enes radıyallahu anh'tan rivayetle Hz Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Her Peygamber'in ümmetine yapacağı duaları vardır Ben, duamı ümmetime şefaat etmek için ahirete bıraktım " (Buhari, Müslim)


Habibe radıyallahu anha'dan rivayetle Hz Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: "Benden sonra ümmetimin karşılaşacağı felaketler ve birbirlerinin kanlarını dökecekleri bana (mana âleminde) gösterildi Bu hal beni üzdü Daha önce geçen ümmetlerde olduğu gibi, ümmetimin başına gelecekler de Allah'ın takdiridir Allah'tan kıyamet gününde ümmetime şefaat etmemi istedim O da kabul etti" (Beyhaki)


Değerli kardeşim, sen bu cenabet, bu Allah’ın belası kimselerin peşinden gidersen yemin ederim ki dünyan da ahiretin de cehennem olur. Sana çok rica ediyorum, lütfen, Allah aşkına, ellerinden öperek yalvarıyorum, ne olur bunları yazmamış ol. O rezil adamların kitaplarını okumamış ol. Ve Peygamberin yolundan ayrılma. O, bize anamızdan, babamızdan, kardeşimizden, arkadaşımızdan, sevgilimizden çok ama çok daha yakın. Canım feda olsun O’nun yoluna.


Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Allah ve Peygamber Ondan Razı Olsun
Makamı Âli Olsun


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]