Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Resulullah Efendimiz inanan insanlar için ne güzel bir örnektir.
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 5/28/2016 11:19:31 PM


.


Kıymetli yavrum,


Benim Peygamberim nasıl namaz kılmışsa ben de öyle hareket ederim. Artık bunu öğrenelim. Peygamberimizin yolunda gidelim. Peygamberimizin bir Hadisi dünyadaki bütün kitaplardan daha kıymetlidir. Dünyanın en büyük Batılı sanat eleştirmenlerince dünyanın en büyük romancısı kabul edilen Tolstoy, bir Hadis okuyor, sonra secde edip, Müslüman oluyor. Ne olur kardeşim, çok rica ediyorum, Allah aşkına, Kur’an aşkına Hadis düşmanı nadanların yolundan gitmeyin. Onları okumayın. Onların kitaplarını çöpe atın. Siz, Peygamberimizin güzeller güzeli, yüceler yücesi Peygamberimizin yolunda gidin. En ufak kaybınız olursa mahşer günü kefenimin yakasına sarılın, benden davacı olun.



Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de farklı Ayetlerde şöyle buyuruyor:


"Gündüzün iki ucunda ve gecenin bir kısmında namaz kıl Doğrusu iyilikler kötülükleri giderir " (Hud suresi : 114)


buna göre gündüzün iki ucu akşam ve sabah namazı, bir kısmında da yatsı namazı oluyor ki üç vakit namaz bu ayette zikrediliyor. Ardından:


"Güneşin batıya yönelmesinden gece karanlığına kadar namazı kıl Tanyeri ağarırken de sabah namazını kıl Zira bu namaz görülmeye değerdir " (İsra Suresi :78)


Bu Ayetde zikredilen ve güneşin batıya yönelmesinden gece olana kadar kılınan namaz ikindi namazıdır Sabah namazı bu Ayette tekrar edilerek belirtiliyor.


Ardından:


"Ey Muhammed! Onların dediklerine sabret Güneşin doğmasından önce ve batmasından sonra Rabbini tesbih et (namaz kıl) geceleyin ve gündüzün yanlarında da tesbih et (namaz kıl) " (Taha suresi : 130)


Demek ki güneşin doğmasından önce sabah namazı, batmasından önce ikindi namazı, geceleyin yatsı namazı, gündüzün yanlarında akşam ve öğle namazı kılınacak Bu ayetle beş vakit namaz sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları olarak sabit oluyor


Böylece hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde “Beş” vakit namaz; sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları Kur'an-ı Kerim içinde değişik yerlere serpiştirilerek zikredilmiştir Bazan ikisi, bazan üçü, bazan dördü değişik bir ifade üslupla anlatılmıştır. Cenab-ı Peygamberimiz, Kur'an-ı Kerim'i hem sözü ve hem de işi ile tefsir etme hakkına sahip olduğu için bu hak kendisine Allah tarafından verilmiştir, O’nun mübarek sözü ve işi namazın beş olduğunu bütün Müslümanlara göstermiştir. Selatü Selam Kainatın Efendisi Resulullah Efendimiz SAV'in ve Ehli beytinin üstlerine olsun.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun
Allah'ın Rahmeti Peygamber Efendimiz SAV'in Şefaati Üstlerine Olsun


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]