Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Delidir, ne yapsa yeridir
Gönderen : "Öğrenci"
Tarih : 5/28/2016 9:23:43 AM


.


Efendim saygılar, sevgiler.


Size rahatsız olduğum bir mevzuyu açacağım. Hem de bunu okuyan belki nasipli biri olur da tövbe eder.


Biri facebooka yazmış, şöyle bir yazı;


Ete kemiğe büründüm,


.... diye göründüm (ismini yazmayayım),


Hu yu Hu ile gördüm,


tarzında şiirler yazmış. Şimdi Ben bunun kesinlikle kocaman bir kibir olduğunu düşündüm. Çünkü hiçbir -yaşayan hakikat ehli- böyle birşey yazmaz, ve net üzerinden nefsini tatmin etmez. O kişiye öyle yazılar yazdım ki, yine ağzıma geleni söyledim. Çünkü Müslümanların zararına olduğunu düşünüyorum, zulmet saçtığını düşünüyorum. Bir de öğüt vermeye kalktı, ermiş gibi konuşup öğütler verdi. Ben bunun psikoloji bilimindeki -grandiyöz- hezeyan olduğunu düşünüyorum. Yani bu kişi aslında kibirli, kendini bir halt sanıyor, evliyalık maskesi altında..


Efendim siz ne düşünüyorsunuz, doğru bir analiz mi benimkisi, bir de sizden dinleyelim ? Sevgi ve saygılarımla.







Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :


Sayın “Öğrenci”
08.11.2014 Tarihli mailinizi aldım.
Kıymetli yavrum, bu konuda doğru düşünmüyorsun.
O şiir, Yunus Emre’ye aittir. O durum, tasavvufta yüce bir makamdır. Yunus, o makama yükseldiği için öyle şiirler yazmıştır.
Gelelim, ismini vermek istemediğin o kimseye, o aslında Bakırköylük bir deli. Bakırköy’deki doktorlar, bu saçmalıklara, “Mistik Hezeyan” diyorlar.
Sana bir deli hikâyesi anlatayım. Bir gün sağlık bakanlığından, Bakırköy Başhekimliğine bir telefon geliyor. Bakan, Ankara’da deliler çoğaldı, bunların bir kısmını size yollayacağız. Hastaları toplayın, biraz ıslah olanları, taburcu edin yer açılsın. Göndereceğimiz delileri oralara yerleştirin. Bahçede, masalar hazırlanıyor, başhekim ve hekimler, oturuyorlar. Birerli koldan deliler sıraya konuluyor. İlk deli, sorulara normal cevap veriyor. Onun üzerine başhekim soruyor, evlâdım, seni taburcu edersek, memleketine gittiğinde ne yapacaksın? Deli, birden kızıyor. Sayın başhekim diyor, ben Peygamberim, gidince Peygamberliğime devam edeceğim. Onun üzerine, arkadan bir feryat kopuyor, “inanmayın başhekim, ben böyle Peygamber göndermedim. Meğer birinci delinin Peygamberlik iddia etmesine mukabil, ikinci deli, Tanrılık iddia ediyormuş.
Sevgili yavrum, Anadolu’da bir söz vardır, “delidir, ne yapsa yeridir”
Sen sen ol, delilerle münakaşa etme. Gül geç.


Selâm, sevgi ve saygı ile…


Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Mekanı Âli Olsun



 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]