Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Dünyanın vefasız sevgileri ne kadar da boş...
Gönderen : Müzeyyen
Tarih : 5/25/2016 5:10:18 PM


.


En hayırlı ömür DİLEKLERİMLE kardeşlerim...



Kardeşim ve ailesi İstanbul’u gezmeye gelmişlerdi oradan bize de uğradılar dün Onları gezdirdik. Malum dün Berat kandiliydi.İkindi vaktinde Emir Sultan Hazretlerindeydik, kandil sebebiyle o kadar kalabalıktı ki, sünnet olanlar, yeni evlenenler, dua için gelenler. Oradan da hemen aşağıdaki Zeki Müren'in kabrini gösterdim orada ise bir tek kişi bile yoktu ne kadar ibretlik bir durum yeğenlerine de anlattım dünyevi sevgiler makamlar, şöhret ve ün kabir kapısına kadar orada bitiyor. Dünyanın vefasız sevgileri ne kadar da boş. Bir zamanlar gazeteciler televizyoncular, bir röportajı için kapısında kuyruk olanlar ölüp bitenler ,neredeler...Bir tarafta sanat güneşi ,bir tarafta maneviyat güneşi yan yana birisi tıklım tıklım birisinde bir kişi bile yok... Burada anlatmak istediğimiz Değerli sanatçımıza dil uzatmak değildir. Dünyaya ait, dünya için olan sevgilerini kabir kapısından öte olmadığıdır. İnsan Rabbine rağbet ederek bir hayat yaşayıp gayesi Allah ve rızası olduysa Allah için kendini unutarak Hak için insanlara hizmet edip Hakk'a göçtüyse aradan ne kadar zaman geçtiyse bile Rabbül alemin Onu unutturmuyor herkese sevdiriyordu...Allah dostları şöyle buyurmuşlardır.. ". Sadık ve aşık müminler, Melekler tarafı ondan tanınır ve sevilir. Melekler ona hayır duada bulunurlar. Allah'ın halifesi olan yüce gönüllü has  kullar ,nurlu bir hayat yaşayan nazlılar zümresi de Allah'a Aşık gönülleri ruhları yola tanır ,kalp gözleriyle görür ve sever müştak olurlar.

"Bazı insanlar gönül sultanlarından uzakta bulunur, fakat kalbi Allah'a ve rızasına aşık, samimiyet ve teslimiyet üzere yaşar.Yüce gönüllü bu kullar Allah'a aşık bu kimseyi tanır ve çok severler. Halbuki bu kimse bu Allah dostunu hiç görmemiş birbirinden kilometrelerce mesafe uzaktadır."
Efendimiz de (s.a.v) de şöyle buyurmuşlardır : " İki müminin  ruhu bir günlük mesafede karşılaşıp tanışır. Halbuki onlar bir birlerini zahiren hiç görmemişlerdir. "
Ey insan..! İnsanların çokluğuna bakıp da aldanma ! Çünkü sen yalnızsın, yalnız öleceksin, kabre yalnız gireceksin, kabir den yalnız kalkacaksın ve kendi hesabını vereceksin." ( Hasan_ı Basri k.s)



Yunus , yanar yakınır
Sağa sola bakınır
Gizleyemez halini


Yüzünden AŞK okunur..



Sitemizden benimle tanışma ricasında bulunan çok değerli Macide hanimefendi'ye çok teşekkür ederim, tanışmaya değer bir insan değilim, kıymetli öğretmenimin mübarek ellerinden hürmetle öpüyorum Efendim. Çok değerli gönül pınari hanımefendiye de selam ve hürmetle.



Baki kalan şu gökkubbeden hoş bir sada hoş bir gönülle göçen tüm canlara sonsuz selam...Vesselam..


Müzeyyen Cihangiroğlu

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]