Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Yaşama sanatı bütün varlığı sımsıcak bir sevgiyle kucaklamak sanatıdır.
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 5/25/2016 12:51:05 PM


.


Merhaba sevgili gönül dostlarım.


Efendi Hz. Sabri Babam: "Yaşamak san’atı, bütün varlığı insanıyla, hayvanıyla, bitki­siyle, taşıyla, toprağıyla, deniziyle, gökyüzüyle sımsıcak kucak­lamak, tek istisna olmadan onlara saygı duymak demektir." Buyuruyor çok değerli Rahmetli Sabri Babam.


Yaşama sanatı, bütün varlığı insanıyla, hayvanıyla, deniziyle, gökyüzüyle sımsıcak kucaklamamızı , ve tek istisna olmadan onlara saygı duymamız gerektiğini açıklamış çok değerli muhterem büyüğümüz. Çok şükür Buda anacak dikkat ederek severek düşünerek halledilebilir. Her an Hakla olan her zerrede Hakkı gören sevgiyle bakar. Sevgiyle kucaklar. Sevgi akar sevgi oldu mu sevmekten başka hiç bir şey düşünülemez. sevgiden hasta insan iyileşir. Bitki canlanır her zerre dikkatle görmekle şefkatle canlanır.


Burada yaşadığım bir hikayeyi paylaşmak istedim müsaadeniz olursa. Beşinci katta apartman komşumu ziyarete gitmiştim. Üç yıllık evli gelin hanım teras katta oturuyor çok güzel çiçeği vardı onu pencerenin önüne koymuştu. Gelin hanıma rica ettim çiçeği camın önüne koymuşsun ama fazla güneş zarar verir demiştim. Ama maalesef dinlemedi. Bir hafta sonra o güzelim çiçeğin yaprakları son bahar gibi sararmıştı. Sonra onu görünce üzüldüm dut yaprağı gibi yaprakları vardı çiçeğin. Sonra çiçeği bana verdi o güzelim çiçeğe şiir okuyarak sevgi göstererek zamanla o sarı renk olan çiçeğin yaprakları yemyeşil oldu. Sanki konuştu bu fakirle. Hayat okulunda hiç bir zerre önemsiz değil. Yeter ki dikkat edelim sevgiyle saygıyla bakalım. MUTLULUK BU OLSA GEREK ÖNEMLİ OLAN SAYGLI OLMAK BUDA ANCAK DÜŞÜNEREK OLAAN ŞEY HERHALDE. Allah düşünenen idrak eden kullarından eylesin. Sevgiyle saygıyla dikkatle olmayacak şey yok diye düşündüm. Yaşamın ilacı sevgi saygı ilgi olsa gerek.


SEVGİ SAYGI İLGİ OLAN YER ZATEN CENNET OLUR... Efendi Hz. Sabri Babam buyurmuş, yaşama sanatında tek istisna olmadan onlara saygı duymamızı istemiş. Yaşama sanatında sevgi saygı olmadan olmuyor demek ki. Rabbim bütün zerrelerde Hakkı Hakikatı görmemizi nasip etsin. Bu güzeller güzeli hayat okulunda yaşama sanatını yaşamamızı nasip etsin amin. Büyük yunus gibi sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz diyelim inşAllah. EFENDİ HZ. SABRİ BABAMA YAKINLARINA SELAM OLSUN.YATTIĞI YER NURU ALA NUR OLSUN..

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]