Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Deli eder insanı bu dünya, Bu gece, bu yıldızlar, bu koku..."
Gönderen : Çiğdem
Tarih : 5/24/2016 9:22:12 AM


.


Değerli büyüğüm hayırlı günler,


Rahmetli Rana Annemizin "Günlüğümden" isimli eserini okuyorken sizin bir sözünüzü yazdığını gördüm: “Düşünmek çok zordur, insanların pek azı müstesna düşünmüyor” şeklinde.


Değerli büyüğüm, bir fikir yürütme eylemi ne zaman düşünmek olur? Bizler düşünme hassasını kendimizde nasıl geliştirebilir, ilerletebiliriz?



Bu konuyu bizler için açabilir misiniz acaba? Hürmet, sevgi ve saygılarımla bütün güzelliklerin sizinle olmasını dilerim. Hoşçakalın...


ÇS Gürel






Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :


Sayın ÇS Gürel,


Kıymetli yavrum, düşünce insanın iç dünyasında kendi kendisiyle konuşmasıdır. Hayatın en önemli olayıdır. Düşünceyi  hayattan çıkarırsak geriye ne kalır? Güzel düşünebilmek için önce güzel görmek lazımdır. Bir İslam düşünürü “Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından zevk alır.” diyor. Güzel düşünebilmek için okumak, ama seçerek, çok dikkatli okumak, daima gözlemler yapmak, hayat karşısında her an dikkatli ve uyanık olmak lazımdır. Başka türlü düşünceye ulaşılamaz. Yunus, “Benim bir karıncaya ulu nazarım vardır” diyordu. Fikret, “Bir örümcek götürür Hakka beni” diyor. Hasan Burkay Hazretleri’ne bir sohbette sorarlar. “Efendim, veli kime denir?”. Hazret cevap verir, “Veli, gördüğü her zerreden en az elli beş ayrı mana çıkaran insandır”. Newton’a gelinceye kadar yüz binlerce insan elma ağacıın altına oturdu. Ve biraz sonra yanlarına elma düştü. “Eh”, dediler, “elma ağacından tabi elma düşer, başka ne düşecek”. Newton öyle yapmadı. Yanına düşen elmanın nedenini araştırdı. Çok emek verdi. Ve bu olaydan yerçekimi kanununu çıkardı. Şu anda yeryüzünde çözülmedik, bilinmedik nice gizli, bilinmeyen kanunlar var. Bizlere düşen görev her an dikkatli, uyanık olarak bu kanunları araştırmaktır. Tasavvufta en yüce makam hayret makamıdır. Hayata, insana ve olaylara gözlerini iri iri açarak hayretle, aşkla, heyecanla bakanlar ne güzel insanlardır. Allah onlardan razı olsun, sayılarını artırsın.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Rahmet ve Şefaat Üstlerine Olsun

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]