Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Güzel olan her şey karşılıklıdır ve ölçülüdür.
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 5/20/2016 3:03:39 PM


.


Merhaba sevgili gönül dostlarım.


Efendi Hz.Sabri Babama Kardeşler soruyor? SEVGİ VE SAYGIDA DA ÖLÇÜ OLMALI MI? Sabri Babam buyuruyor:” “Sınırsız sevgi, saygı olmaz. Bunlar daima karşılıklı olacak. Edepte de ölçü olacak. Karşılıklı sevgi, saygı. Karşılıklı edep. Sınırsız ve karşılıksız bir şey yok. Her şey karşılıklı. Bir dükkâna girdiniz, size hoş geldin demez, ilgi göstermezlerse, ben olsam çıkar giderim. İnsan sevdiği insandan da ilgi bekler, göremezse uzaklaşır.” Buyuruyor çok değerli muhterem Büyüğümüz. Yine sevginin saygını da ölçülü olduğunu açıklamış canım Hocam. Sınırsız sevginin saygının olmadığını açıklıyor. Demek ki her şeyin ölçüsü olduğu gibi sevgi de karşılıklı oluyor. Yoksa gün gün yozlaşıyor. Çok değerli büyüğümüz açıkladığına göre sevgi saygı hep karşılıklı olacak. Ancak o zaman dostluklar arkadaşlıklar devam ediyor. Eskiler ne güzel söyler tek el şaklar mı? Aslında ne kadar doğru yalnız Allah için sevgiler hiç boşa gitmiyor . Eğer niyetimiz halisse yalnız Allah için sevdiysek hiç de boşa gitmiyor. O taraftan elinin tersiyle itilse bile başka yerden o saf sevgi geri dönüyor. Yeter ki niyetin Hakka doğru olsun. Halis bir niyetle yapılan hiç bir şey boşa gitmiyor. Yaşadıklarım bu fakire onu gösterdi. Efendi Hz. Sabri Babam buyuruyor edepte de ölçü olacak. Buyuruyor. Karşılıklı sevgi, saygı. Karşılıklı edep. Sınırsız ve karşılıksız bir şeyin olmadığını açıklıyor. Sabri Babam doğruya edepli insanlara daha rahat yaklaşırız onların her halinden duruşundan sevgi akar. Onu fark ederiz. öyle kimselere yaklaşırız. Karşılıklı sevginin saygının edebin yerini hiçbir şey tutmaz. Hayatta en değerli şey karşılıklı sevgi saygı edepdir. Bunlar olmasa yaşam sıfır olur. Sosyal hayatımızda iş hayatımızda sevgi saygı edep oldu mu o işte insan yorulmaz. Bütün etrafı pozitif enerji dolar. O iş yeri bir nevi ibadet olur. O saf sevginin olduğu yer cenneti ala olur. Çok değerli büyüğümüz buyuruyor, her şey karşılıklı. Bir dükkana girdiğimizde, bizlere hoş geldin denmezse ilgi gösterilmezse, oradan çıkıp gitmemizi bekliyor canım Hocam. Ne güzel ip uçları veriyor biz güzel insanlara algılayabilirsek. Yaşama sanatının inceliklerini sunuyor ilmek ilmek işleyebilirsek. Allah yardımcımız olsun amin. Ama önce kendimiz kendimize yardım edeceğiz ki yaşamın inceliklerine özüne ulaşabilelim.


Efendi Hz. Sabri Babamız buyuruyor insan sevdiği insandan da ilgi bekler, göremezse uzakır. Canım Hocam o kadar güzel açıklamış ki bunu okuyan nasıl sevdiği insana sevgi saygı ilgi göstermesin. Canım Hocam yine gönlümdeki soruları cevapladı açık seçik çok şükür. Bazen sevdiklerimi bahanelerle arar sorardım. Bazen özür dilerdim acaba yanlış mı yapıyorum ilgilenmemle arayıp sormamla diye. İşte yine gönlüm genişledi yine feraha erdim. Ne ararsak Gönül Sohbetleri kitaplarımızda var. Biz şükretmeyelim de kim şükretsin. BİZLER HAYATIN SIRRINI SEVGİNİN SAYGININ EDEBİN ÖZÜNÜ ANLATIYOR HOCAM. BUNDANDAN DAHA BÜYÜK LÜTUF OLUR MU. Rabbim karşılıklı sevginin saygının güzelliğini ihtişamını bu güzel hayat okulunda yaşamamızı nasip etsin amin. Cümlemize de bizlere de.


Efendi Hz. Sabri Babama yakınlarına selam olsun. Resulüme komşu olsun.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]