Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Acaba bizim her istediğimiz hakkımızda hayırlı olacak olan mı...
Gönderen : Cengiz
Tarih : 5/17/2016 8:54:54 PM


.



Degerli büyüğümüz Sabri Bey Amca


Bugün bir arkadasimdan ilginç bir mail aldim. Hayatta her seyi isteyen, sonunda istediklerine bir sekilde kavusan böyle insanlar da var.


Ücra bir köyde yasayan adamin biri, çektigi zahmetlerden bikip usanmis. Ve büyük bir sehre, fazla bir masraf yapmadan yerlesmek için, Allah'a dua etmis.


"Amin!." deyip ellerini indirdiginde, bir ses ilham suretinde kalbine yansiyarak:


- Duan, esref saate rast geldiginden, Allah tarafindan kabul edildi, demis.


Adam, sanki bayram yapmis bu müjde karsisinda. Fakat hemen :


-Madem ki esref saate denk geldi, göç edecegim sehri, oturacagim semti, bana nasip edilecek yerin ve komsularimin özelligini ben seçecegim!. diye israr etmis.


Kalbinde duydugu ses, Allah'in takdirine karismakla hata ettigini, Rabbinin neylerse güzel eyledigini söylemis ama, adam ha bire diretmis: "Seçimi ben yapacagim!." demis.


Ses, bunun üzerine:


- Sartlarini söyle bakalim, demis. Ama dikkat et!. Gidecegin yer, sözlerine göre belirlenecek. Yanlis bir sey söylersen, bu isten dönemezsin.


-Anlasildi!. diye atilmis adam. Istanbul'u seçiyorum?


-Tamam!. demis ses.


- Deniz de görülsün!. demis, bu sefer adam. Her tarafta bol bol agaç bulunsun, bu köydekiler gibi. Bir de büyük veli olsun yakinlarinda.


Yine ayni ses:


- Eyüp Sultan civari, senin için uygundur,demis


-Son sartim da sudur!. diye atilmis adam. Sagimdaki, solumdaki, altimdaki, üstümdeki, hiç bir komsum beni rahatsiz etmeyecek. Kari-koca kavgasi olmayacak. Ne kapidan ne de pencerelerden, içki ve sigara kokusu sizmayacak. Komsularimiz, televizyon ya da teyplerinin sesini açmayacak, yüksek sesle bile konusmayacaklar, bahçeme bir çöp bile atmayacak, üstümüze balkondan bir sey dökmeyecekler. Bu sartlari saglayan bir yer istiyorum.


Kalbine yansiyan ses, o an kesilmisi. Adam, zor bir sart ileri sürdügünden eminmis, bu yüzden de heyecanla bekliyormus karari.


Bir süre sonra cevap verilmis:


-Istedigin sartlar dogrultusunda, yerin belirlenmistir!. Hemen yarindan sonra, Eyüp Sultan Mezarligi'na gidiyorsun!.


Selam, sevgi ve saygilarimla


Cengiz


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Cengiz Bey,


23.9.2008 tarihli mailinizi aldım.


Kıymetli yavrum, gönderdiğin mail inanılmayacak kadar güzel. Hayatı bu kadar güzel anlatan çok az hikaye vardır. Hayatı ve insanları oldukları gibi göremeyenler, kabul edemeyenler hep hayallerinin peşinde koşanlar sonunda avuçlarını yalarlar. Biz bu dünyada misafiriz. Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakka Göçen Yakınlarının Ruhlarına Fatihalarla....


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]