Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önemli olan olaylar karşısında sükunet ve edebini koruyabilmektir.
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 5/17/2016 3:37:49 PM


.


Merhaba sevgili gönül dostlarım,


Efendi Hz. Sabri Babam buyuruyor: “Karşılaştığımız olaylar karşısındaki sükûnetimiz, edebimiz çok önemlidir. “Ben şimdi bir sınavdan geçiyorum. Bu sınav da bana, benim yetişmem, tekâmül etmem için muhakkak gerekli diye düşünmeliyiz.” Buyuruyor çok değerli Efendi Hz. Sabri Babam, biz insanların göğsümüzü genişletiyor çok şükür.


Ne zaman dara gelsek ne zaman çıkmazlara girsek, Gönül Sohbetleri kitaplarımızdan cevap geliyor çok şükür. Burada buyurduğuna göre değerli Büyüğümüz karşılaştığımız olaylar karşısındaki sükünetimizin, edebimizin çok önemli olduğunu açıklıyor. Canım Hocam bizleri sabra teşvik ediyor. Çok şükür sabreden insan hiç metanetini bozmaz. Sükünetle bekler olayları dinler dinler zaten edeple saygıyla dinledin mi cevaplar gelir. İş dinlerken sabretmesini bilmekte. Değerli Büyüğümüz hep şöyle derdi. “Önemli olan görüneni görmek değil görünmeyeni de görmek” derdi. Bunu da ne kadar algılarımız açıksa o kadar algılayabiliyoruz. Çok şükür belki biraz nefsimize zor gibi gelir ama anlayıp farkına vardığımız zaman, hiç de kötü diye bir şeyin olmadığını fark ediyoruz. Biz insanlar zor gibi durumu yaşamasak kolaylığa nasıl çıkarız. Yaşanmadan bir şey öğrenilmiyor yaşadıklarım bu fakire onu öğretti. Yine değerli Büyüğümüz uyarıyor bizim şimdi sınavdan geçtiğimizi söylüyor. Ve bizim yetişmemiz, tekamül etmemiz için muhakkak gerekli olduğunu açıklıyor Efendi Hz. Sabri Babam, çok şükür. O zaman ödevden kaçmaya ne lüzum var, önemli olan o an için ne yapmamız gerekiyor, nasıl doğru kararlar alabiliriz diye düşündüğümüzde cevap muhakkak gelir. Önemli olan o an için sınavı sükünetle edeple atlatabilmede. Bazen iştişare yaparız aslında doğru cevap gelir. Allahın Peygamberimizin yolunda kalbi yalnız Hak diye çarpan kardeşlerimizden gelir. Dinleriz ama yine yaşayacaksak bir şeyler yine de Rabbim yaşatıyor belki biraz yorucu oluyor ama başka çaremiz yok bizim yetişmemiz için tekamülümüz için her an ayrı ayrı bir sınav içindeyiz. Önemli olan sınavda olduğumuzun bilincinde olmak. Ve yüzümüzün akıyla sınavları atlayabilmemiz. Bu da ancak düşünerek tefekkür ederek iştişare yaparak daha da kolay olur diye düşündüm.


İstişare çok önemli istişare yaptığımız insan da çok önemli. O an Allah konuşturur biz insanlar iyi dinler uygularsak ışık yolu daha rahat buluruz. Bazen de istişare yaparız dinleriz ama yaşamamız bir şeylerden ders almamız için Rabbimin bizlere yine bizim iyiliğimiz için o an sınava tabi oluyoruz. Belki bir kaç gün etkisinde kalıyoruz, ama bir ömür o an yaşadığımız durumu unutmuyoruz. Çünkü yaşadığımız acı tatlı hiç mi hiç unutulmuyor. HER İKİSİ DE BİZİM TEKAMÜLÜMÜZE YARDIMCI OLUYOR.


Çok değerli Büyüğümüz “Yavrum kötü diye bir şey yok” derdi. Aslında öyle biz insanların nefsine biraz ağır geliyor ancak farkına vardığı zaman sadece süküt ediyoruz. YİNE SÜKÜT YİNE SÜKÜT DARA KALDIN MI SÜKÜT İMDADIMIZA YETİŞİYOR ÇOK ŞÜKÜR. EFENDİ HZ. SABRİ BABAMA YAKINLARINA SELAM OLSUN. RESULÜMÜZE KOMŞU OLSUN AMİN.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]