Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Görüş ayrılıklarını Muhammedi potada eritmeye bakalım...
Gönderen : Sabri Babadan Cevap
Tarih : 2/8/2016 10:42:06 AM


.


NİŞANLISI İLE ARASINDA GÖRÜŞ AYRILIKLARI OLDUĞUNU BELİRTEN VE AYRILMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN OKUYUCUSUNA SABRİ TANDOĞAN EFENDİ HZ'NİN CEVABI


Kıymetli yavrum, biz de Rahmetli eşim Rana Hanım ile evlendiğimizde aramızda görüş farkları vardı. Ama el ele verdik o farklılıkları Muhammedi potada erittik. Ortaya Zemzem suyu berraklığında tertemiz bir sevgi çıktı. El ele verdik, Muhammedi bir aşkla birbirimize bağlandık. O sevgiyi ve birlikteliği ölüm bile ayıramaz. Ben Rana Sultan’la mana aleminde de beraber olacağımıza bütün kalbimle inanıyorum. Çünkü Peygamberimizin müjdesi var: “Bu dünyada birbirini sevenler, öbür alemde de beraber olacaklardır” buyuruyor.



Efendim, o gün nikahımız kıyılmıştı, evimize geldik, kapıdan ilk adımımızı atacaktık. Ellerinden tuttum, ürpererek “Bak Rana dedim, bu evde şu andan itibaren ne senin dediğin olacak, ne benim, yalnız ama yalnız Allah’ın ve Peygamber’in dediği olacak. Artık, ben sen yok, biz varız, ikimiz bir bütünün iki yarısıyız. Birbirimizi tamamlayacağız, birbirimize destek olacağız” dedim. Bu birlik ve beraberlik andı hep devam etti, hep bir güzelliği paylaştık, beraber olmanın, bir olmanın heyecanını duyduk.


Sizden ricam lütfen aramızda görüş ayrılığı var diye ilişkinizi bozmayın. Oturun iki medeni insan gibi konuşun, görüşün. Ona gerçekleri gösterin, doğruları anlatın. Bunların sizin kişisel duygularınız, düşünceleriniz olmadığını söyleyin. Karşı taraf her şeye rağmen ayak direr, yok arkadaş ben onu bunu anlamam, ben bildiğimi okurum, ben özgürüm, bana kimse karışamaz derse o zaman siz onu kendi egosuyla, nefsaniyetiyle baş başa bırakın ve ilişkiyi noktalayın. Evlilik, bir aşktır, bir güzelliktir, bir şiirdir, kainatın en yüce duygusudur, en yüce halidir. Eğer karşınızdaki insanla o güzelliği yaşayamıyorsanız, o birliktelik size bir heyecan, bir ürperti vermiyorsa, karşı taraf her şeye rağmen diretmekte direniyorsa o ilişkiyi sürdürmek de bütün güzelliğini kaybeder. Ondan sonra da hala onu sevmekte devam ederseniz bana göre bu kesinlikle aşk değildir. O bir kötü tutku, kötü bir bağımlılıktır. Açıkçası seks manyaklığıdır. Allah cümlemizi böyle durumlardan uzak tutsun.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Rahmet ve Şefaat Üstlerine Olsun

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]