Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Herkes bakar ama herkes göremez.
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 2/3/2016 1:40:44 PM


.


Merhaba Sevgili Gönül Dostlarım.


Efendi Hz. Sabri Babam buyuruyor: “Herkes bakar ama göremez. Görmek olayı, üzerinde ne kadar düşünülse yinede az olacak bir muhteşem durumdur. Görmek seçmektir, ayırmaktır, farkına varmaktır. Görmek aşktır. Ancak insanoğlu edep, incelik, dikkat ve aşkla baktığı zaman görebilir, onun dışında görmek sadece zandan ibarettir.” Demek ki görebilmemiz için olayların üzerinde ne kadar çok düşünülse yine de az olacağını söylüyor. Doğru ya bir şeyleri yaşayacaksın, dikkatle edeple izleyeceksin ki bir şeylerin farkına varabilesin. Bir zaman bir kardeşimizle telefon görüşmesi yapmıştım. Sohbet sırasında abla telefonda görüşmek başka karşı karşıya sohbet etmek başka demişti. Aradan kaç ay geçti bu sözleri unutmadım. Meğer yaşamadan bilinmez fark edilmezmiş onu öğrendim. Edeple bir insanı dinlediğinde üç kelimesini alıyorsun. Duruşu, hali de sana bir ömür ışık tutar çok şükür. Ve görmemizi seçmemizi farkına vararak görmemizi geliştirmemizi istiyor. Sabri Babamız “bu edeple saygıyla incelikle olan bir durum” der. Doğru ya olaylara yaklaşmayınca görmeyince nasıl düşünüp karar alacaksın. Bazı bazı durumlar kendisini hep gizler ama dikkatle seçersek nerede nasıl davranacağız, işte o zaman içimiz söyler. Cumartesi sohbetimizde Sabri Babama “Babacığım Allah dostu diye gidiyorum bir yere ama sıkılıyorum” demiştim. Sabri Babam “yavrum gitme sen oradan negatif elektirik alıyorsun” demişti. “Biz de öyleyiz demişti.” İşte bizim iç âlemimiz söylüyor. Ğörmek aşk olduğuna göre ne kadar aşk dolu olursak o kadar görmemiz kolaylaşacak inşAllah. Aslında gözleri görmeyen Veysel bu durumu ne güzel açıklar. Yaşamak ne kadar güzel Allah’ım bazen geç te olsa fark etmek. İnsanı mutlu mutmain yapıyor. Eskiler ne güzel söyler yaşayan bilir diye. Yaşamadan yaklaşmadan bir şeyleri sezemiyoruz. Hep yaklaşım yaklaşım… Kime? Önce Allah’ımıza sonra Resulümüze ve manevi büyüğümüze onun himmetleriyle inşAllah.


Değerli Büyüğümüz bizleri uyarıyor ancak edeple aşkla görebileceğimizi söylüyor. Ancak insanoğlu edeple, incelikle, dikkat ve aşkla baktığında görebilir. Buyurur bizlere her haliyle örnek olan sevgili büyüğümüz yaşantısıyla örnek oldu. Yeri geldi mi üzülüyoruz ama sırf bizleri görsün örnek alsın diye bütün incelikleri gösterdi. Yaşamak böyledir diye sesten münakaşadan uzak sukutla gösterdi. Ne kadar ayna oldu canım Babamız şu an bile içimi rahatlattı. Bizler için nelere sabretti hiç mi hiç şikayet etmedi. Yattığı yer nurlarla dolsun Resulümüze komşu olsun. BÜTÜN YAKINLARINA SELAM OLSUN AMİN. BİZLERİ DE GÖNLÜMÜZLE GÖREN SABREDEN KULLARINDAN EDİVERSİN RABBİM AMİN.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]