Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her an imtihan içindeyiz
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 1/31/2016 10:45:11 AM


.


Kıymetli yavrum,


"Her an imtihan içindeyiz. Bu bilince varmak lazım. İmtihanın büyüğü, küçüğü yoktur. Bu dünya sırat köprüsü. Bizi sınıfta bırakan Allah'tan uzak olmamız, nefsaniyete dalmamız. "


“Şüphe, aklın zelzelesidir. Tereddüt girince bir işten hayır gelmez.  Şartlı sevgi olmaz. Olduğu gibi kabul edeceksin. İnanç da öyle. Aşkta ve dinde şüphe olmaz. Tereddüt insanları mahfeder. Yöneliş tam olmalı. O zaman Kalb-i Selim ortaya çıkar. "Önce inandım de, sonra dosdoğru ol”. "Niyet sağlam olunca, amel de sağlam oluyor.”


Ben acaba onu mu seviyorum, bunu mu seviyorum diyen adam, ikisini de sevmiyordur.  İslam'ın bazı emirlerini anlamayabiliriz. Ama araştırma yapmadan, öğrenmeden itiraz etmeyelim. İslam'da aksama olmaz... Acaba çağda mı var aksama..? “Kurban kanında bir hayat, kurtarıcılık var."


“Samimi olalım. Müslüman isek bundan çekinip, saklanmayalım.  Komunist arkadaşımız da olabilir. Samimi ise onunla dostluk yapabiliriz."



“İçimizden geçen pozitif veya negatif şeyler gerçekleşir. Düşüncelerimizden de sorumluyuz. İnsanı hayatta mutlu veya mutsuz eden kendi düşünceleridir.  Düşünce,  insanı Allah'a götüren en güzel yoldur. Düşünce insana insan olma haysiyetini kazandıran en güzel durumdur. İnsanlar, düşüncelerinin temizliği, güzelliği, büyüklüğü oranında yücelirler. Düşünmeyen insan “Belhum Adal”dır. (Hayvandan daha aşağı) Ben düşündüğüm kadar insanım. "


“Olgun, kamil, güzel insan deyince; Sanki, hiç öfkelenmeyen insan akla gelir. Bu çok yanlış... Tasavvufta, yumuşaklığa , hilm denir. 2 türlü hilm var. 1. Hilm-i Kamil.. 2. Hilm-i Hımar (Eşek Hilmi) Eğer öfke durup dururken oluyorsa... Çocuk evde ufak hata yaparsa, öfkelenmek de kötü birşey... Ama, bir Milletin ızdırabından doğan, bir Milletin içine akıttığı acılardan doğan bir öfkeleniş vardır ki... İbadetten de hayırlıdır. Peygamber Efendimiz de , zaman zaman öfkelenirmiş. Bütün mesele, yerine göre, zamanına göre bunu ayarlamak. Bir Hadis, "Haksızlık karşısında haykırmamak şeytandandır" diyor. İslam'da, herşeye susacaksın, eyvallah diyeceksin diye birşey yoktur. Heryer düşman bayrağı ile dolmuşsa sineye çekmek olmaz. Gerekirse vatan için canımızı vereceğiz. Asabiyet, nefsaniyetimiz için mi; Yoksa Vatanımız için mi?"


“Biz bu dünyaya aslımızı bulmaya, Hz.  insan olmaya geldik. Son anda pişman olmamak için, “eyvah..! ben yanlış yaşadım.” dememek için, Allah'ın ipine sarılmak lazım. Kur-an'ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye'ye uymak Allah'ın ipine sarılmak demektir. "


Selam, saygı ve sevgi ile.


SABRİ TANDOĞAN EFENDİ HZ


AZİZ RUHU ŞAD OLSUN


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]