Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Anne Babasını huzur evine atanların sonunu göreceğiz.
Gönderen : Sabri Babadan Cevap
Tarih : 1/31/2016 10:38:06 AM


.


Efendim, bugün Meltem Tv'de toplumumuzun içinde bulunduğu korkunç bir aile dramına değindiniz. Size müteşekkiriz. Bu programı dinleyen genç, orta yaşlı evlatlar bir kez daha düşünürler, ana- babalarını huzurevlerine verirken. Size, geçen sene kızımın yaptığı yanlış evlilik ve sonuçları hakkında üzüntülerimi bildiren bir mail yazmıştım. Bazı detaylar vardı ki, kızımın boşanma kararında etkili olan, biz ana-baba olarak ancak boşanma vuku bulunca haberdar olduk. Damat, babası küçükken vefat eden, annesi sağlıklı, her ikisini de sevgimizle bağrımıza bastığımız bir aile idi. Kızımla birlikte yaptıkları bir İstanbul seyahatinde, "Senin annen hasta, yakında ölebilir, o zaman baban doğru huzurevine, hatta bak şu Etiler huzurevi ne güzel görünüyor değil mi?" deyince, kızım, "Canım, senin annen de eşini erken kaybetmiş bir hanım, ben seninle evlenirken onu da annem gibi düşünüp, ihtiyacı olduğunda elimden gelen her şeyi yapacağıma kendi kendime söz vermiştim." diye yanıtlar. Ve, bu adamdan ne iyi bir eş, ne iyi bir baba, ne de iyi bir evlat olamayacağını anlar. Tabi, bu sözler sadece yazabildiğim bir acı konuşma. Biz ailemizden, öyle görmemiştik. Hem babaannem, hem annemin babası büyükbabam, hem de büyükbabam öldükten sonra anneannem erken vefat ettiği için yerine gelen diğer anneannemize büyüklerimiz nasıl özenle bakmışlardı, sevgiyle, saygıyla. Çok şükür biz de ana-babamızda gördüğümüzü, onların hastalık ve yaşlılıklarında aynı özenle yapmaya çalıştık. Bilmeden yaptığımız bir kusur, incitme varsa Allah inşallah affeder. Ellerinizden hürmetle öperim. Saygılarımla.



Aynur Subaşı


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Sayın “Aynur Subaşı”,
28.9.2008 tarihli mailinizi aldım.
Kıymetli yavrum, mailin beni çok duygulandırdı. Hele kızının gösterdiği o ince duyarlılık beni ağlattı. Allah, bunların sayısını artırsın. Daha annesi ölmeden babasını huzurevine atmaya hazırlanan o şerefsizlerin de Allah belasını versin. Onlar insanlığın yüzkarası haysiyetsiz yaratıklar. Onların da sonunu göreceğiz. Belediyenin öldürdüğü köpekler gibi can verecekler. Çünkü buna müstehaklar.
Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhu Şad Olsun


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]