Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "İçinde Allah aşkı olan, kimseye kırılmaz." Sabri Baba
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 11/26/2015 3:11:09 PM


.


 


Merhaba sevgili gönül dostlarım.


“Mısri Niyazi ne güzel söylüyor.


Ben sanırdım halk içinde hiç bana yar kalmamış.


Ben beni terk eyledim gördüm ki ayar kalmamış.


 


Yunus Emre, “Bir çeşmeden akan su acı tatlı olmaya” der. Gerçek tasavvufu yaşayanlar bu mısraı kal ile değil hal ile yaşayanlardır. Narın da hoş lütfun da hoş diyenler, diyebilenler bunu resmi ve özel yaşantıları ile söyleyebilenler ne güzel ne mübarek insanlardır. Yunus en güzel şiirini Sev Sevil diye bitirir. Ballar balını buldum kovanım yağma olsun derken manevi güzelliği yaşamanın hazzını iliklerine kadar hisseder bütün varlığında duyar.” Buyuruyor Sabri Babamız. Rabbim bizleri de cümlemizi de bu gözle bakmayı sevmeyi yaşamayı nasip etsin.


Dün Rahmetli Sabri Babamın bir yerde yazısını okudum “İçinde Allah aşkı olan kimseye kırılmaz darılmaz” buyuruyor. Çok şükür her taraftan bizim gönlümüze serinleten su serpiyor. Güzeller güzeli Hocam yaşamak ne kadar güzel, sevmek vermek karşılık beklemeden kimseye darılmadan küsmeden af etmek, yine sevmek yine sevmek ölesiye sevmek. Bu da ancak kayıtsız şartsız sadece Allah’ın hatırına kahrında hoş lütfun da hoş diyerek sevmek. Sevmek te bu olsa gerek, seveni zaten severiz de bize karşı soğuk davranan insanı tanıyıp sırf Rabbimin hatırına merhabamı kesmem diyerek yutmak görmemezlikten gelmek duymamazlıktan, gelmek. Her olayda Hak’kı görmek, O’nun sesini işitmek. Güzellik âlemine rabıta kurmak. Sabri Hocamın tabiriyle kafamızda gönlümüzde her yerde Hak’tan gayri olmamak, O’nun aşkını her şeyin üstüne çıkarmak. Ah başardık mı her şey daha da başka olacak. Umutsuz değiliz, Rabbimin yardımıyla Sabri Babamın himmetiyle bir gün bizlere de cümle kardeşlerimize de Allah nasip edecek inşAllah. Biz niyet edelim umutvar olalım. Ağzımızdan hayırlı kelamlar çıksın inşaAllah. Daha önce yazmış olduğum şiirimi paylaşmak istedim müsaadeniz olursa.


Sevgiyle beslen


Ne haklıdır de ne haksız.


Adını sevgi koy sevgi de.


Sevgiyle beslen.


Sakın ha sen deme


Sevdiğin sendir senin.


Sen de seni sev seni.


Sevgiyle beslen


Birini değil binini değil


Bütünü bütünde sev.


Doğan bir güneş gibi.


Sevgiyle beslen


Gördüğün her zerrede


Çiçeklerin açışında.


İşittiğin bütün seslerde.


Hakkı gör hakkı sev.


 


Sevgilerle kalalım dileğiyle. Sabri Baba’ma yakınlarına selam olsun. Bu siteyle ilgilenenlerden okuyanlardan Allah sonsuz kez razı olsun amin.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]