Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gönülde olan yakında olur. Gönülde olmayan yakında da olsa uzaktadır.
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 11/26/2015 3:05:28 PM


.


Merhaba sevgili gönül dostlarım.


“Mevlana, “Hangi tohum zamanında Besmeleyle güzellikle ve iyi niyetlerle atıldı da yeşermedi” diye sorar. Çevremizden hep işitiriz. Hayat şöyle değişti, böyle değişti, çevre kötü insanlarla kötü tuzaklarla dolu diye diye önce kendi moralimizi bozar şevkimizi azaltır çalışma gücümüzü kırarız. Peki, eşek arısı var diye arı bal yapmaktan vazgeçiyor mu? Zaman aynı zaman. Dem bu dem. Bırakalım boş sözleri. Her şeye rağmen yine günümüzde çok güzel çok değerli pırlanta insanlar var. Biz de onlardan olmak için ne bekliyoruz.” Buyuruyor Rahmetli Sabri babam. Biz de güzel düşüncelerle içimizi dolduralım ki moralimizi bozmayalım gücümüzü azaltmayalım. Biz de bal arısı gibi yararlıya konalım. Bu güzel kelamları okuduğumda kitaplarımızda çok heyecanlanmıştım, içimde bir ışıma olmuştu.


Bize belki yıllardır gelmeyen akrabalar vardı. Eşimi ikna eder bahaneyle bir yakınları Hak’ka göçtüğünde Eskişehir’e gider ziyaret ederdik onlar gelmedi diye hiç sorun etmezdim. Ve böyle böyle içimiz hep huzurlu oluyor. Kime iyilik yapıyoruz, işte yine kendimize kovanımıza bal doldurmuş oluyoruz çok şükür. İşte Sabri babam bizlerin iyiliğine ilmin irfanın özünü sundu ne kadar şükretsek azdır. Bizlere öyle eserler bıraktı ki anlatamam. Bizlere güzel Ankara'mızda cenneti yaşatıyor çok şükür. Ne zaman içimi daraltan bir olumsuz bir durumla karşılaştımsa imtihan sebebiyle, hemen Gönül Sohbetleri kitaplarımda cevabını buldum, içimde rahatlama bir ışıma hissettim. Şunu fark ettim: Eksi gibi gördüğüm olaylar bizim iyiliğimize oluyor. Biz artı tarafımıza gittiğimizde biz kazanıyoruz. Ve şükrediyoruz geç te olsa. Hayatta kötü diye bir şey yok. Sabri Hocamın dediği gibi bizim bakışımızla alakalı, nasıl bazı gözlük uzağı gösterir ya da yakını. İşte böyle durumlar bize bir gözlük oluyor ya sabredip Allah’ımıza kaçıyoruz bu güzel Ayet-i Kerimeyi yaşıyoruz. Ya da yakını da uzağı da göremeyip hem kendimizden hem de Allah’tan uzak kalıyoruz. Allah mahfaza sıkıntı başlıyor bunu fark ettiğimizde çözüm buluyoruz çok şükür. Sabri Babam bu hayatın kanunu bu gibi durumlar olacak eksi de olacak artı da, nasıl radyomuzun pili bu durumda oldumu çalışıyor, bizim de hayatımızda böyle bu durumlar çıkacak. Yalnız biz ne tarafa gideceğiz onu bileceğiz.


On beş yıl önceydi Rabbim imtihan etmişti uykularım gitmişti ne yapacağımı bilmiyordum. Sabri Babam imdadıma yetişti “Bırak yavrum Allah’tan uzak kalanları, sen Allah ile ol.” Buyurdu. Bu anahtarla açamadığımız kapı yok. Bu anahtarla önce gönlümüzün kapısını açıyoruz o kapıyı açtık mı içimizde bir genişleme bir huzur bir inşirah oluyor. Eğer bir daralma mı oluyor hemen yine Allah ile Allah dostlarıyla o güzel gönlümüzü rahatlatıyoruz. Çok şükür Sabri Hocamın dediği gibi günümüzde çok değerli pırlanta insanlar var, gecenin bir saati de olsa beni ara diyecek kadar gönlü gözü açık insanlar için ne gibi faydam olur diye ömrünü hizmete vermiş kardeşlerimiz var. Hemen çözemediğimiz bir durumu paylaşarak istişare yaparak yanımızda olmasa bile o ses tonu o durumu hallediyor. O karanlık gibi durumu güneş gibi aydınlatıyor. Diyeceksiniz ki ses de mi olayları çözer? Hem de nasıl. Bazen o sıcak ses tonu seni Allah’a yaklaştırır ya da uzaklaştırır Allah korusun. Sabri Babamın sesi bizi güzellilere yaklaştırdı bizi hiç ürkütmedi, bizi sevdi hiç küçük görmedi. Ailemizden en yakınımız oldu ve bir dakika bile uzak değiliz hala çok şükür o gönle girdi mi artık uzaklık ayrılık diye bir şey olmuyor. Gönülde olmayan uzak oluyor onu fark ettim. Yunus boşuna demiyor önemli olan gönüllere girmek diye.


Rabbim güzel Allah'ım yardımcımız olsun. Sabri Babam’a yakınlarına selam olsun yattığı yer nuru ala nur olsun âmin.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]