Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her gün en az bir kişiye mutluluk verelim. Sabri Baba
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 11/24/2015 5:23:28 PM


.


Merhaba sevgili gönül dostlarım.


Bir tebessüm bütün bütün dünyayı dolaşır.  Ne kadar anlamlı, kolay bir ilim yaşayabilirsek. Üç gün öncesiydi akşam iş dönüşü komşunun kızı asansörde o kadar güzel gülümseyerek pozitif bir şekilde çıktık yukarı birden yorgunluğum gitti. Birden kendimde canlılık hissettim. Dilan kızım kuaförde çalışıyor, yavrum hiç yorulmamışsın etrafa neşe saçıyorsun dedim. Dilan kızım “teyze gülümsemek insanlara çok güzel yakışıyor” dedi. Teşekkür ettim, yavrum evde bu kelamı not alacağım dedim. Daha çok gülümsedi. Ne mutlu gülümseyebilenlere… Bizim ekmek kadar yemek kadar da bu güzelliklere ihtiyacımız var, hem kendimizin hem de etrafımızın ihtiyacı, günlük.


Sürekli iş yerimizde evde sokakta bir yakınımızla telefon görüşmemizde bir kardeşimizle selamlaşırken farkına vararak sımsıcak bir selamla merhabayla insanlara mutluluk veririz. Hatta Dilan kızım gibi insanların yorgunluğunu da alır götürürüz, haberimiz olmadan iyilik yaparız. Rahmetli Sabri Hocam günde en az bir kişiye mutluluk götürün yavrum derdi. Biz bu küçük nüanslarla kanaat ederek bakmışız bir gün sürekli iyilik güzellik peşinde oluruz inşAllah.


Erzincandan bir kardeşimle telefon görüşmesi yapmıştık Kur’an meali çalışıyordu. Telefonu açar açmaz selam selam selam diye cevap verdi. Kur’an mealinde cennete gidecekler için selam selam diye okumuştu beraber paylaştık Rbbime sonsuz şükürler olsun. Her taraftan kelam geliyor ve o kelamları paylaşarak yaşayarak burada cenneti yaşamış olacağız inşaAllah.


Sabri Babam bizlere önce selam vermemizi aşıladı, yavrum evini toplarken Besmele çekerek topla bulaşık yıkarken Besmele çekerek yıka, bir çeşit yemek ye. Aman yavrum kanaat et borç yapma. Derdi. Böyle güzel tohumları yüreğimize attı çok şükür. Bu güzellikleri yaşadıkça içimde rahatlama bir yıkanma olurdu, hissederdim. Meğer artı kazanıyormuşuz, bunu geç öğrendim. Çocuklarımız okulda artı aldı mı koşarak gelirdi anne bugün artı aldım diye. Sevinerek bazen yıldız alırlardı demek ki biz de farkına varırsak aynı çocuklarımızın sevincini yaşayacağız diye düşündüm. Sevgi dolu olmak sevmek hayatı insanları bütün kainatı sevgiyle kucaklamak. İşte o zaman yolumuz açık aydınlık olur gönlümüz rahat huzurlu olur. Sabri Babamın dediği gibi her an Peygamber Efendimizle karşı karşıya onun yolunda sessiz sözsüz ebedi öğrenciler oluruz inşaAllah. Kendi adıma söylüyorum, her yeni gün bir şeyler öğrenmeye çalışan bir talebeyim ama bu talebelik son nefese kadar devam edecek Sabri Babamın sayesinde bu talebeliği çok sevdim.


Akşam çöp alıyorum bir öğretmen kardeşimin kapısında bir tane oğlu Miraç aplıyarak kapıya geldi hızlıca hareketli bir şekilde kapıdan tutundu ayağa kalktı. Çok beğendim o hareketini maşAllah işte bizde aynı miraç yavrum gibi gidiyoruz bu misafirlikte bazen tutunarak bazen apalıyarak yürümüye çalışıyoruz. Rabbim yardımcımız olsun amin. Sabri Baba'ma yakınlarına selam olsun.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]