Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Kapı kapı dolaşma bütün muratlar sendedir.” Sabri Baba
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 11/22/2015 7:45:35 PM


.


Merhaba sevgili gönül dostlarım. 


Efendi Hz. Sabri Babam “Kapı kapı dolaşma bütün muratlar sendedir.” buyurur kitaplarımızda. Bu gün yine bu güzel kelam gün boyu zikrim oldu çok şükür. Bu murat neydi sorusunu sordum kendime, hatırıma ışık geldi. Işık etrafı aydınlatır düğmeye bastın mı. Biz güzel insanlar da düşüncemizden aydınlanacağız, aydınlanan insan düşüncelerin üzerinde yükselir. O aydınlamayla idrakı da açılır, idrak doğruyu yanlıştan ayıran güzeli çirkinden ayıran hal olduğuna göre. İş bize düşüyor, kendi adıma söylüyorum.


Sadece dikkatimizi kendimize çekersek biz güzel insanlar mutlu oluruz. Akıllı insan kendisiyle yarış yapar acaba bu gün ne yaptım bir insanı memnun ettim mi, bir güzel merhaba diyebildim mi... Yeni taşınan komşuma hoş geldin diyerek ışık saçabildim mi diye sorar. Bir kardeşimle pınarlar gibi bir güzel samimi sohbet yapabildim mi, onunla bir güzelliği paylaştım mı, içim inşirah oldu mu, telefonu kapatınca memnun bir şekilde ayrıldım mı… İşte daha da bu güzellikleri uzatabildiğin kadar uzat, sana o gün bayram, şiir, mutluluk… İşte kapı kapı aradığımız muradı da yakalamış, huzurlu olmuş oluruz. Biz Allah’ın izniyle niyet edelim, Allah yardım eder. Kulum ne istedin de vermedim buyuruyor Rabbimiz. Biz de gönülden niyet edelim. Gönülden geçenleri biliyor çok şükür.


Bundan dört yıl önce Efendi Hz.Sabri Babamla olan hatıramı paylaşmak istedim. Cumartesi sohbetinde biraz sohbet etmiştim, belki de Efendi Hz. Sabri Hocam konuşturdu bilmiyorum. Ertesi günü bir kardeşimizi telefonla aramıştım bir türlü telefon çalıyor açılmıyor, içerime bir ateş düştü, yanıyor. Acaba dün sohbette yanlış bir şey mi söyledim ki diye kendimi suçluyorum. Hemen Efendi Hz. Sabri Babam’a telefonda durumu anlattım dün sohbette kardeşlerime yanlış bir şey mi söyledim hocam içerime bir kor düştü yanıyor dedim. Sabri Hocam “Yook yavrum yok” dedi “güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatından lezzet alır” dedi. Ve iki saat sonra içim iyice rahatladı hemen yine aradım “Babacığım bizim köyde kaysı ağaçlarımız vardı, sıcaktan yanarak olgunlaşır bizde böyle olgunlaşacağız” demiştim, telefonda tatlı tatlı gülmüştü, süküt etmişti. Meğer o kardeşin telefonu arabada kalmıştı, unutmuştu sonra öğrenmiştim. İşte bir olumsuz düşüncem beni öyle hallere sokmuştu belki de onda da hayır vardı. Çok şükür şimdi hiç öyle düşünmüyorum, hiç açılmasa bile bunda çok hayırlar vardır diyorum hikmetler vardır. Allahın hikmetinden sual sorulmaz diyorum. Mutluluğun sırrı güzel düşünme diyorum güzel olmayan durumda bile güzellik buluyoruz, süküt ederek bu güzellikleri Allah’ım nasip etti çok şükür.  Efendi Hz. Sabri Hocam sayesinde onun dualarıyla himmetiyle kitaplarıyla çok şükür. Bunları fak etmek bile ne kadar güzel. Allah’ıma sonsuz kez teşekkür ederim. Efendi Hz. Hocama yakınlarına selam olsun amin.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]