Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Nasıl yaşarsak, öyle ölürüz, nasıl ölürsek öyle diriliriz.
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 11/19/2015 1:16:10 PM


.


Merhaba sevgili gönül dostlarım.


Efendi Hz. Sabri Babamız Gönül Sohbetleri kitaplarımızda: “İdrak doğruyu yanlıştan güzeli çirkinden ayıran bir hassadır. İdrak açmanın tek yolu kalbimizi ve kafamızı saran pisliklerden arıtmaktır. İnsanın maddi ve manevi temizliği arttıkça idraki de artar. İdrak olmadıkça insanlar ne kadar gayret ederse etsinler yine de iyiye güzele doğru ulaşamazlar” buyuruyor Efendi Hz. Sabri Babam. Yine biz güzel insanlara mesaj geliyor ne kadar kalbimizi kafamızı saran kirlerden korursak ne kadar maddi manevi temizlik arttıkça o zaman idrakimizin artacağını söylüyor. Efendi Hz. Sabri Babamız Allah idrakimizi açıversin âmin. Ne kadar önemli korkudan uzak içimizin pınarının vicdanının sesini dinleyerek, fark ederek farkına vararak yaşamak. Başarabiliriz inşAllah, biz ne kadar içimizi olumsuzluklardan şüphelerden korkudan korursak içimizin sesi bu yanlış dikkat et der ve kendimiz idrak ederek koruruz. Bu kendimize en büyük iyiliği başarabildiğimizde içimizin sesi vicdanın doğru nedir onu yap aman der. Burada bize uyarı geliyor bu yolda. Hak yolunda güzel bir yol almamız için yüreğimiz doğruyu söyler. Doğru nedir onu yaparız önce kendimize iyilik yapmış oluruz der. İşte o zaman idrakimiz açılıyor korkmadan o yola devam ettiğimiz zaman. Ve yanlışı doğrudan ayırdığımızda gönlümüzde huzura kavuşuyor. Kendi adıma söylüyorum biz kendimize yardım ettiğimizde samimice sürekli idrak gelir, fark ederiz içimiz rahatsız oldu mu imdat der ve Besmeleyle kalkarız ve yine o ayağımızın tökezlemesi bizi uyarır bak yanlış yaptın dikkat et der. Aslında bilmek yetmiyor yaşamadıktan sonra bilgi işe yaramıyor. Kendim onu fark ettim.


Yaşadığım bir örneği paylaşayım müsaadeniz olursa. Geçen yıl kar yağmıştı ayaklarımda kışlık botlarım vardı altına kar yapışmıştı Akşam çöp alıyordum apartman mermerdi nasıl olduysa birden kaydım merdivenlerden sırt yukarı bir şekilde düştüm. Besmeleyle kalktım ayağa belki on defa Besmele çektim. Ve işime devam ettim doktora da gitmedim evde ağrı kesici yara kremi vardı onları günde üç defa sürdüm sevgiyle ağrı bile yapamadı. Ve yine çalışmaya devam ettim morlukları dinlemedim. On beş günde iyileştim İşte o düşmek şimdi idrakimi açtı bir daha dikkat ederim Allah nasip ederse. O düşmek bana çok şey anlattı sanki bir öğretmen oldu. Bazen bu durumlar başımıza geliyor ki bize çok şey öğretiyor ders alabilirsek. Efendi Hz. Sabri Hocam kötü diye bir şey yok derdi tabiî ki ders alabilene bizim tekâmülümüze yardımcı oluyor. Kendim için söylüyorum yaşamadan hayatıma geçirmeden bilgiyi öğrenemiyorum ne zaman yaşadım fark ettim idrak ettim mutlu huzurlu oldum. Çok şükür hayat bizi yetiştiriyor biz azim gayret edersek. İşte bir düşme bir ömür düşmemeye gayret ettiriyor. Farkında olursak ve bizi ne huzurlu yapıyor ne gibi durumlardan uzak kalacağız ki içimizin neşesi kaybolmasın diye içimizin pınarımızın sesi uyarır. İşte biz kafamızda gönlümüzde Allah ile berabersek uzaklaşmadıysak mafaza meleklerimiz bir şekilde uyarır. Biz yeter ki Hakk’a teslim olalım her daim iyinin güzelin doğrunun dostu olalım. Allahın izniyle biz temiz bir güzeller güzeli hayatta bir yol çizelim bu yolda sağa sola sapmayalım doğru kulun yardımcısı Allah. Ondan iyi yardımcı merhametli şefkatli olur mu? Böyle bir yardımcımız varken gam keder de yok, teslim olup güzel bir misafirlik yapmak var diye düşünüyorum inşaAllah. Biz niyet edelim güzel kelamlar söyleyelim Allah bize yardım eder biz de gayret edelim öğrendiklerimizi hal haline geçirelim idrak edelim dileğiyle.


Efendi Hz. Sabri Hocama yakınlarına selam olsun himmetleri üzerimize olsun âmin.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]