Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Muhterem Büyüğümüz Sabri Baba ile eşsiz hatıralardan esintiler...
Gönderen : Songül Aydoğmuş
Tarih : 11/19/2015 10:40:59 AM


.


Herkese Merhabalar,


Muhterem Sabri Babamla ilk tanışmamızdan bir kaç gün sonra tekrar Danıştay da ki odasına haber vermeden ziyaretine gittim. genelde öğleden sonraları müsait olurdu şayet toplantısı var ise odasında oturup beklememi ister ve o gün ki ziyaretimizden mutlaka bir edinimle çıkmamı sağlardı. Odasında yokken bile o oda bir mabetti benim için. Tekrar ikinci görüşmeme dönecek olursam yine büyük bir zerafetle karşıladı tokalaştık masasına en yakın koltuğa oturttu kendisi de koltuğuna oturdu.


Habersiz geldiğim için özür dilemeğe çalışırken geleceğimi bildiğini ve beni beklediğini söylemesi beni müthiş etkilemiştir. Muhterem büyüğümün hisleri algıları o kadar açıktı. Bana sabah namazlarımı kılıp kılamadığını sorduğunda ben bütün diğer vakitlerimi de kılmaya başladığımı söyleyince çok sevindiğini söylemişti. O gün bana önemle şunları tavsiye etmiştir. Ne iş yapıyorsan yap dikkatle yap. Saçını tarıyorsan sadece ve sadece saçınla ilgilen. Bulaşık yıkıyorsan büyük bir özen ve dikkatle yap demişti. Basit işlerimizde bile dikkatimizi toplamamızın ne kadar önemli olduğunu daha sonraki hayatımda faidelerini defalarca gördüm. O gün bana verdiği ders ve ödev "Hayırsa konuş deyilse sus" yavrum demişti insan sadece bir Hadis-i Şerifle dahi tekamül eder büyük mertebelere ulaşır. O günün bitiminde bu iki büyük öğretiyle oradan ayrıldığımda huzur mutluluk ve sevinç içerisindeydim ve şimdi 27 yaşımdaydım.


Hayırlı günler dileğiyle...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]